Rozhovor: Václav Kopta mluví o své knižní prvotině Prodloužená jízda

„Odmala jsem tak trochu vypravěč.“
 
 
Český herec, moderátor a muzikant Václav Kopta se nyní pyšní i spisovatelskou profesí. V polovině března vyšla jeho knižní prvotina, a to kniha vzpomínek a humorných příběhů Prodloužená jízda, která nás zavede nejen do kraje autorova dětství, na pražskou Hanspaulku a do Libochovic, ale také do Berlína, na Rujánu nebo do jižních Čech. Ilustracemi knihu obohatil Václavův bratr Jan Kopta. Hlavním motivem veselých obrázků je autorův milovaný autobus.

Slavnostní křest Prodloužené jízdy se konal v divadle Viola, kde můžeme Václava Koptu vidět v představeních Tři gentlemani, Volnost, rovnost, gastronomie či U klavíru Václav Kopta. Kmotrem knihy se stal oblíbený český herec, moderátor a písničkář Marek Eben, který s novopečeným spisovatelem na akci i zazpíval. Chybět nemohl autorův bratr Jan Kopta.

Přímo na akci jsme si o knize s Václavem Koptou popovídali. V krátkém rozhovoru nám prozradil nejen to, jak se zrodila myšlenka napsat knihu, jestli bylo těžké přenést vlastní zážitky na papír či zda bude v psaní pokračovat, ale i jak se připravuje na blížící se moderování přímého přenosu předávání Českých lvů.

Rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE. Jak to na slavnostním křtu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací