Březnová knižní nadílka od Albatros Media v bytě, ve vesmíru, v minulosti i smyšlených světech

Scamander, Škyťák, Medvídek Pú či Jan Hus nás vezmou za dobrodružstvím i poznáním.

 
 
S březnem přichází nejen jarní počasí, ale i nové touhy, seznámení a příběhy a mediální společnost Albatros Media a.s. nezůstává pozadu. Na jaké knihy se můžeme těšit? Neila Patricka Harrise všichni známe ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku, nyní se můžeme začíst do jeho příběhu pro děti Kouzelnická parta. A u četby pro kluky a holky ještě chvíli zůstaneme. Dějem všech tří filmů slavné série z ostrova Blp nás provede Jak vycvičit draka – Úplný filmový průvodce. Ti nejmenší čtenáři ocení leporelo s kamarády ze Stokorcového lesa Medvídek Pú – Mých prvních 100 slov. Vrátíme se i do světa Měsíčních kronik, a to prostřednictvím komiksu Iko sama sebou. Chybět nesmí ani poctivá dávka fantasy dobrodružství, a to Zloději dýmu (první díl nové série) a Letopisy Podzemě – Gregor a zlověstné proroctví (druhý díl populární série). Prostřednictvím knihy Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny – původní scénář se vrátíme do kouzelnického světa. Podíváme se i do minulosti. Hříchy mládí odhalí další superhrdina. Tentokrát si posvítíme na Catwoman – Zlodějku duší. Nevšední lekci z dějepisu přinese publikace České osobnosti, jak je (možná) neznáte. Lásku prožijeme i v březnu. Román Králův generál skrývá netradiční milostný příběh na pozadí občanské války. A budeme i zvelebovat. Jak pěstovat pokojové rostliny nám poradí Kvítka v bytě. V neposlední řadě nás ohromí působivé obrazy a informace z vesmíru Planetarium.

 

Planetarium

Autor: Jenny Broomová

Anotace:

„Působivé obrazy a poutavé informace z celého nekonečného vesmíru!“

Vítejte v Planetariu. Tohle muzeum má otevřeno, kdykoli se vám zachce. Za jeho branami na vás čeká pozoruhodná sbírka vesmírných těles od drobných ledových měsíců po obrovité galaxie. Jak velký je vesmír? Jak vznikl a jaká tajemství ukrývá? Račte vstoupit a prozkoumejte vesmír ve vší jeho velkoleposti.

Cena: 499 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie

Počet stran: 112

Rozměry: 272×370 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 04. 03. 2019

Kouzelnická parta

Autor: Neil Patrick Harris

Anotace:

„Kouzla a dobrodružství v podání populárního herce a kouzelníka! První díl nové fantastické série, která má spoustu triků v rukávu.“

Pouliční kouzelník Carter je na útěku. Nečeká, že v ospale vyhlížejícím městečku najde nové přátele a kouzla. Pak ale do města přijede chamtivý B. B. Bosso se svou bandou nepoctivých kejklířů. Plánuje využít své kouzelnické schopnosti, ošálit místní a okrást je. Carter se však ve správný čas seznámí s místním iluzionistou Dantem Vernonem a jeho pěti přáteli. Tato kouzelnická parta všem ukáže, že triky mohou pomáhat a sloužit dobré věci!

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, příběhy dětí

Počet stran: 248

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 07. 03. 2019

Králův generál

Autor: Daphne du Maurier

Anotace:

„Netradiční milostný příběh na pozadí občanské války…“

Honor Harrisové je teprve osmnáct let, když se poprvé setkává s Richardem Grenvilem, mužem pyšným, bezohledným, a naprosto okouzlujícím. Ale po pádu z koně se Honor musí smířit s následky zranění a uchyluje se do ústraní. Zatímco Richard stane v čele armády, ožení se s jinou a svým arogantním chováním si dělá nepřátele, Honor mu zůstává věrná i po letech a díky svému postavení v rodině nakonec odhalí tajemství panství Menabilly.

Cena: 349 Kč

Žánr: román

Počet stran: 424

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 07. 03. 2019

Kvítka v bytě

Autor: kolektiv

Anotace:

„Pěstování pokojových rostlin přehledně, moderně a stylově“

Můžeme si nalhávat, že pokojová kvítka rostou jen z naší lásky. Můžeme vám poradit, jak v tmavém bytě pěstovat světlomilnou rostlinu, a přesvědčivě vám namlouvat, že doma můžete mít kvítka bez péče… Žádný takový! Kvítko je živý organismus a v květináči je plně odkázáno pouze na nás. Pokud už teď tušíte, že se vám o ně nebude chtít pečovat, raději si žádné nepořizujte. Pokud jste rozhodnuti, že se o ně starat budete, jen ještě nevíte jak, v této knize vás to naučíme.

Cena: 349 Kč

Žánr: dům a byt, hobby – ostatní, příroda – ostatní

Počet stran: 200

Rozměry: 200×250 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 11. 03. 2019

 

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny – původní scénář

Autor: J. K. Rowlingová

Anotace:

„Mlok Scamander opět čelí Grindelwaldovi! Původní scénář druhého dílu filmové série Fantastická zvířata.“

KOKUSA s pomocí Mloka Scamandera zajala Gellerta Grindelwalda, ale mocný černokněžník opět unikl. Chce shromáždit své stoupence, aby vytvořil skupinu čistokrevných čarodějů, s nimiž by vládl celému světu. Ve snaze překazit mu plány požádá Albus Brumbál Mloka o pomoc. Ten nemá tušení, jaké nebezpečí mu hrozí, a tak souhlasí. Bitva je na spadnutí a hrdinové jsou v napjatém kouzelnickém světě podrobeni těžké zkoušce lásky a loajality.

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, pohádka, příběhy dětí, fantasy pro děti

Počet stran: 288

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 11. 03. 2019

Iko sama sebou

Autor: Marissa Meyerová

Anotace:

„Završení komiksového doplnění Měsíčních kronik!“

Druhý díl komiksové série, která se tentokrát soustředí na ráznou androidku Iko, která má jasný přístup ke světu, přátelům i nepřátelům, nás provede také nejistotami a tápáním jejích kamarádů. Když totiž měníte světové uspořádání a snažíte se během toho udržet, nebo dokonce navázat vztahy, nic není jednoduché. Nezlomí Iko všeobecné názory na její „porouchaný“ systém? Přesvědčí Scarlet Vlka, že je pro ni nejdůležitější na světě v jakékoli podobě? A zvládne přímočará Cinder fungovat v politice?

Cena: 399 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, komiks, literatura pro dívky, fantasy pro děti

Počet stran: 336

Rozměry: 152×216 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 18. 03. 2019

Zloději dýmu

 

Autor: Sally Greenová

Anotace:

„Princezna, zrádce, lovkyně a zloděj mají v rukou osud světa. A čtyři národy stojí na pokraji konfliktu. První díl fantasy série.“

V Brigantsku se princezna Catherine chystá na politické manželství bez lásky, které pro ni sjednal krutý otec. V Calidoru touží zhrzený sluha March po pomstě knížeti, který zradil jeho lid. V Pitorii cestuje lehkomyslný Edyon od města k městu a krade jednu cetku za druhou. A na pusté Severní planině utíká mladá Tash před démony. Každý je jiný, ale něco je spojuje. Všem osud rozdal karty, se kterými hrát nechtějí, a oni z nich musí dostat to nejlepší.

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 416

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 18. 03. 2019

České osobnosti, jak je (možná) neznáte

Autor: Stanislava Jarolímková

Anotace:

„Osobnosti české historie trochu jinak“

Víte, že Jan Hus měl problémy s nadváhou, Václav Budovec z Budova prožil sedm let v turecké říši a že o pověst Petra Voka jako bonvivána se přičinil až řadu let po jeho smrti třeboňský purkmistr? Že autor hudby naší české hymny František Škroup byl také prvotřídní kapelník a Eduard Štorch učitel, který prodal svoji archeologickou sbírku, aby mohl pro žáky zřídit první školu v přírodě?

Cena: 349 Kč

Žánr: česká historie

Počet stran: 320

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 21. 03. 2019

Letopisy Podzemě – Gregor a zlověstné proroctví

Autor: Suzanne Collins

Anotace:

„Druhý díl akční série od autorky bestselleru Hunger Games!“

Gregor přísahá, že se do Podzemě už nevrátí. Je však klíčovou postavou dalšího proroctví a Podzemníci ho potřebují dostat zpět. A vědí, jak na to: unesou jeho sestřičku Botku. Nový úkol ho svede dohromady s netopýrem Áresem i vzpurnou princeznou Luxou. Společně se vypraví na nebezpečné podzemní moře, aby našli Zhoubu – hrozivého bílého potkana, o kterém mluví proroctví. Podaří se Gregorovi věštbu naplnit a zachránit tak sestru i celou Podzemi?

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti

Počet stran: 240

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 21. 03. 2019

Jak vycvičit draka – Úplný filmový průvodce

Autor: kolektiv

Anotace:

„Pojďte si s námi projít děj všech tří filmů slavné série Jak vycvičit draka!“

Mladý Viking Škyťák prožívá napínavá dobrodružství s drakem Bezzubkou a díky nim se stane i náčelníkem ostrova Blp. Nechte se oslnit příběhem slavné filmové trilogie Jak vycvičit draka!

Cena: 269 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, obrázková kniha

Počet stran: 96

Rozměry: 211×272 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 25. 03. 2019

Medvídek Pú – Mých prvních 100 slov

Autor: kolektiv

Anotace:

„Naučte se nová slůvka s kamarády ze Stokorcového lesa!“

Je čas na učení hrou! Zábavná knížka o Medvídkovi Pú a jeho kamarádech vás naučí 100 nových slov ze Stokorcového lesa. To je úžasná příležitost pro malé objevitele!

Cena: 149 Kč

Žánr: obrázková kniha, leporelo

Počet stran: 20

Rozměry: 174×174 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 25. 03. 2019

Catwoman – Zlodějka duší

Autor: Sarah J. Maasová

Anotace:

„Po Wonder Woman a Batmanovi přichází třetí díl úspěšné série o mládí superhrdinů. Kočičí žena z pera bestsellerové Sarah J. Maasové.“

Je čas zjistit, kolik životů tahle kočka vlastně má. Selina Kyleová se po dvou letech vrací do Gothamu, ovšem tentokrát jako Catwoman. Hraje nebezpečnou hru na kočku a myš, domlouvá zvláštní spojenectví, v noci se zaplétá s Batwingem a ve dne s pekelně krásným sousedem Luciusem Foxem. Přestože si myslí, že své minulosti unikla, šeredně se mýlí. Zvládne obětovat to, co je jejímu srdci nejbližší?

Cena: 329 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, dobrodružství, fantasy

Počet stran: 392

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 08. 04. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací