Remake Disneyho dojemného animáku Dumbo má na starost Tim Burton, Uloví i tentokrát srdce diváků?

Kouzelný slon se znovu proletí kiny.

 
Do kin přichází rodinná fantasy Dumbo od Tima Burtona o slonovi s velkýma ušima, který má schopnost létat. Možná si vzpomenete, že už tu jeden Dumbo byl, a to už roku 1941. Dokonce šlo o teprve čtvrtý celovečerní animovaný film Walta Disneyho, který po neúspěchu předchozího snímku potřeboval hit, schopný naplnit pokladnu studia. A Dumbo, který hodně sází na city, tehdy jeho naděje naplnil. Diváci si ho zamilovali, byl oceněn v Cannes, a nakonec získal i Oscara.

 

Příběh o osamělém cirkusovém slůněti, kterému se všichni smějí kvůli jeho obřím uším, je ze začátku spíše smutný. Je to ale příběh o odvaze a přátelství. Dumbo musí na konci najít dost sebedůvěry na to, aby díky svým uším létal a všem dokázal, že když jste odlišní, neznamená to, že jste špatní. Čtyřiašedesátiminutový snímek ani po letech neztrácí své kouzlo, stále se drží mezi nejoblíbenějšími „disneyovkami“ a rozhodně neupadl v zapomnění ani po 78 letech. Třeba jste jako děti vlastnili alespoň knihu doplněnou obrázky z filmu, nebo si s oblibou kupovali stejnojmenný časopis.

Dumbův hraný následovník, jenž vstupuje do kin koncem března tohoto roku, nabídne místo roztomilých animovaných postaviček tváře známých hollywoodských herců. Nostalgickým vyprávěním nás provedou Colin Farrell ( Holt Farrier),  Michael Keaton (V. A. Vandevere), Danny DeVito (Majitel cirkusu Max Medici) či Eva Green (Colette Marchant). Příběh z roku 2019 se pokusí nabídnout trochu více i starším divákům, ovšem na kouzlo dojemných a magických momentů bude sázet také.

(Foto: Disney)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací