Marocko-francouzské hody otevřely tři filmově-kulinářské večery Culinary Cinema

Šéfkuchař Lukáš Čížek servíroval svoje menu ke snímku o lásce k vaření Tazzeka.
 
V pátek byla zahájena trojice večerů snoubící filmový zážitek s gastronomickým prožitkem. Jako první nabídlo Culinary Cinema Maroko s chutí Francie v podání šéfkuchaře Lukáše Čížka.

Diváci nejprve v multikině CineStar Anděl zhlédli snímek o malém Eliasovi, který vyrůstá v marockém údolí Tazzeka, kde ho jeho babička zasvěcuje do tajů místní kuchyně. Dospělý Elias se po letech vydává do Paříže, aby si splnil svůj sen být šéfkuchařem. Po projekci se hosté přesunuli do restaurace Delight hotelu Vienna House Andel’s Prague, kde moderátorka Jolana Voldánová uvedla letošní první komentované vaření, a to marocko-francouzského menu Lukáše Čížka. Hodování bylo zahájeno tartarem z pošírovaného humra s arabským chlebem, petrželovým olejem a kikkoman kaviárem.

Před námi jsou ale ještě dva gurmánské zážitky, jež nám přináší filmový festival Febiofest. Sobotní večer je věnován kultovnímu snímku režiséra Marca Ferreriho Velká žranice. Tentokrát zástěry obléknou rovnou tři šéfkuchaři, a to Lukáš Čížek, Filip Sajler a Martin Staněk, kteří nabídnou například zprudka grilovaného žlutoploutvého tuňák, konfitované kachní prso a další lahůdky.

Letošní ročník Culinary Cinema uzavře nedělní projekce dokumentu Albert Adrià, génius v kuchyni mapujícího osudy slavného španělského šéfkuchaře. Šéfkuchař Filip Sajler (Kluci v akci) bude následně podávat moderní evropské menu inspirované Francií.

Jak to vypadalo na pátečním večeru Culinary Cinema, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací