Filmové události #12/19: Febiofest, Český lev i nový Tarantino

To vše a mnohem více přinesl uplynulý týden.
 
 
Ve čtvrtek proběhlo slavnostní zahájení Febiofestu. V sobotu pak byli rozdáni Čeští lvi. Přibylo i mnoho trailerů, například Stranger Things odkrylo svou třetí řadu. Svůj nový snímek představil i Quentin Tarantino. Pozadu nezůstaly ani Disney s Pixarem a nabídli první ucelenou ukázku ke čtvrtému pokračování Příběhu hraček. Disney však pokořilo i velký triumf, konečně totiž oficiálně odkoupilo filmové studio Fox. V neposlední řadě končí seriál Lovci duchů, nadcházející 15. řada bude jejich poslední.

#12/19

MFF Praha – Febiofest je už tradiční událostí, bez které si březen nedovedeme představit. Ve čtvrtek 21. března tak proběhlo slavnostní zahájení již šestadvacátého ročníku slavnostní zahájení již šestadvacátého ročníku. To se však neobešlo bez překvapení a překážek, na poslední chvíli totiž ze zdravotních důvodů odřekl účast americký herec Peter Fonda, který měl být letos hlavní hvězdou festivalu. V jeho nepřítomnosti za něj převzal cenu Kristiána za přínos světové kinematografii jeho český dabér Zdeněk Mahdal. Dále byla také Kristiánem oceněna Jiřina Bohdalová za svůj přínos české kinematografii. Na zahájení pak byl v premiéře uveden snímek Gentleman s pistolí. Celá akce pak potrvá do pátku 29. března.

O pár dnů později pak v sobotu 23. března byli předání Čeští lvi Bodoval zejména snímek režiséra Olma Omerzu Všechno bude, který si odnesl sošky za vedlejší herecké výkony (Eliška Křenková a Jan František Uher), střih, scénář, režii a uspěl i v hlavní kategorii coby nejlepší film. Za herecké výkony v hlavní roli pak byli oceněni Jenovéfa Boková za film Chvilky a Karel Dobrý za Hastrmana. Ocenění za mimořádný přínos české kinematografii pak obdržela režisérka Věra Plívová-Šimková. V televizní tvorbě pak uspěl seriál Dabing Street coby nejlepší dramatický seriál. Sošku si odnesla i Martha Issová za mimořádný počin v oblasti audiovize za roli v minisérii Dukla 21. Celým večerem pak provázel herec Václav Kopta.

Uplynulý týden však přinesl i řadu trailerů. Jeden takový představili tvůrci seriálu Stranger Things. Odkryli zde dějovou linii třetí řady, a co chystají navrátivší se postavy. Nová sezóna populárního seriálu streamovací stanice Netflix bude k vidění od 4. července.

Další, kdo představil svůj projekt v ukázce, byl Quentin Tarantino se svým snímkem Tenkrát v Hollywoodu. Zde se hlavních rolí ujali Leonardo DiCaprio a Brad Pitt, coby vysloužilý herec a jeho kaskadér. Film se pak má věnovat éře Hollywoodu na konci šedesátých let, Charlesi Mansonovi a vraždě Sharon Tate. Dále se zde pak objeví Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Damian Lewis, Dakota Fanning, Timothy Olyphant, James Marsden, Emile Hirsch či Luke Perry a mnozí další. V kinech pak bude příběh k vidění již letos v červenci.

A pozadu nezůstalo ani studio Pixar se svým chystaným animákem Toy Story 4. V ukázce odkrylo něco málo z příběhu a ukázalo staré i nové postavy, jednu z nich dokonce nadaboval Keanu Reeves. Čtvrté pokračování Příběhu hraček pak uvidíme v kinech od 8. srpna.

Studio Disney, které vlastní i zmíněný Pixar, si do své sbírky může přidat další filmové studio a učinilo tak další krok k ovládnutí filmového průmyslu. V uplynulých dnech totiž konečně oficiálně odkoupilo Fox a s ním i práva na veškeré jeho majetky i postavy. Znamená to například to, že se v budoucnosti budou moci do světa MCU přidat postavy z X-Menů, Fantastické čtyřky či Deadpool. Disney si tak rozšířilo svoje už tak veliké impérium, do kterého spadá například Marvel, část Sony, Pixar či Lucasfilms a mnohá další studia.

Poslední novinka se týká televizního světa, a to seriálu Lovci duchů. Tvůrci koncem minulého týdne oznámili, že plánovaná 15. řada oficiálně bude jeho poslední. Potvrdili to na sociálních sítích i představitelé hlavních rolí Jensen Ackles, Jared Padalecki a Misha Collins. V současnosti běží čtrnáctá sezóna pořadu ze světa duchů, démonů a jiných příšer. Lovci duchů si také díky své vytrvalosti vysloužili titul nejdéle běžícího sci-fi/ fantasy seriálu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací