32. ročník Finále Plzeň otevřel cestovatelský film Cesta jako žádná ze sta

Herci Jan Cina a Petr Vančura uklidili Měšťanskou besedu a přivítali první hosty festivalu.
 
 
Ve čtvrtek 11. dubna 2019 proběhl v plzeňské Měšťanské besedě generální jarní úklid, kterého se chopili Jan Cina a Petr Vančura. Oba herci oblékli smokingy, nazuli papuče, chopili se vysavače i prachovek a pustili se do práce, aby hosté slavnostního zahájení 32. ročníku Finále Plzeň přišli do sálu bez jediného smítka.

Samozřejmě se nemusíte bát, že by talentovaní mladíci změnili profesi, ale vtipně navázali na letošní festivalovou znělku. Po usazení hostů Jan Cina a Petr Vančura provedli všechny přítomné slavnostním večerem a představili zahajovací film, a to snímek Cesta jako žádná ze sta. Exkluzivní předpremiéru cestovatelského dokumentu, jež vznikl jako pocta pánům Hanzelkovi a Zikmundovi, uvedla bohatá delegace v čele s hlavními protagonisty Lukášem Sochou a Tomášem Vaňourkem a režisérkou Viktorií Lörinczovou.

Festival poběží v plzeňské Měšťanské besedě, DEPO2015, Anděl Music Bar, Café Regner, MōōVEMENT a Kopeckého sadech až do 16. dubna 2019. Diváci budou moci vybírat z více jak 120 projekcí a filmů v pěti soutěžních a deseti nesoutěžních sekcích.

Co: 32. Finále Plzeň

Kde: Plzeň

Kdy: 11. až 16. dubna 2019

Podrobnosti: festivalfinale.cz

(Foto: Finále Plzeň)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací