Dubnové knižní novinky od Albatros Media nás udraví i vezmou na procházku Bradavicemi

Panáček z kaštanů, 3D kniha, sithský učedník, krásy Portugalska, prospěšné bylinky …
 
 
Duben přináší nejen deště a studený vítr, ale i ochutnávku téměř letního počasí. Co nám ale nabídne mediální společnost Albatros Media a.s.? Bezesporu nás inspiruje k tomu, abychom vyrazili na výlet. Třeba do Portugalska s Velkým průvodcem National Geographic. Pokud vás trápí zdraví, sáhněte po publikaci Bylinková první pomoc. Nejen na knižní, ale i filmové fanoušky čeká dvojice nádherných knih, a to komiks Star Wars – Darth Maul – Syn Dathomiru a dětská encyklopedie Harry Potter: Pobertův plánek. Nová dobrodružství nabídnou i druhé díly oblíbených sérií – Zrada vítězů a Vzestup. Napětí pro dospělé čtenáře v sobě skrývají thrillery Kaštánek a Přiveď mě zpátky. Prostřednictvím knihy Génius jménem Leonardo se seznámíme i s jedním z největších umělců všech dob. Chybět nesmí ani poctivá dávka pohádek. České lidové pohádky I nám umožní okusit kus české folkloristiky. Nejmenší čtenáři budou nadšeni z leporela Autíčko a zvířátka a humorné knížky Vlak do Zázračných světů – Prokletá zásilka.

 

Vzestup

Autor: Kiersten Whiteová

Anotace:

„Nemá spojence. Nemá trůn. Má jen svou pomstu!“

Lada Dracula nemá žádné spojence. A musí spoléhat pouze sama na sebe. A tak ve snaze získat valašský trůn pustoší jedno město za druhým, stává se stále nemilosrdnější a nemilosrdnější. A přitom nemůže přestat myslet na Mehmeda, který jako by její vůli svíral ve svých rukou.

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, dobrodružství, fantasy

Počet stran: 384

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 01. 04. 2019

Star Wars – Darth Maul – Syn Dathomiru

Autor: kolektiv

Anotace:

„Příběh Dartha Maula, nadaného sithského učedníka, jenž se z věrného následovníka lorda Sidiouse přerodí v nesmiřitelného nepřítele svého někdejšího mistra“

Darth Maul, nadaný učedník sithského lorda Sidiouse, odhodlaně kráčí po cestě temné strany Síly. Je tajnou zbraní svého mistra, jenž splétá složitou síť intrik s cílem oslabit řád Jedi a vyčkává na příležitost zasadit rozhodující úder. Maulovi však dochází trpělivost, a tak se vydá po stopách zajaté padawanky, aby konečně změřil síly s nenáviděným nepřítelem… V osudu Dartha Maula je však kromě střetnutí s Jedii vepsáno i nevyhnutelné zúčtování s mistrem a je jen otázkou času, kdy k němu dojde…

Cena: 499 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 256

Rozměry: 170×260 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 08. 04. 2019

Portugalsko
Velký průvodce National Geographic

Autor: Fiona Dunlop

Anotace:

„Poznejte krásy Portugalska s National Geographic“

Aktualizovaná publikace z řady prestižních průvodců National Geographic, která vás provede nádherným Portugalskem. V knize naleznete ucelené, podrobné informace o Portugalsku včetně užitečných tipů, které vám umožní naplánovat si návštěvu podle vlastních zájmů a časových možností. Vše doplněno krásnými fotografiemi, ilustracemi, přehlednými mapami i detailním popisem atraktivních lokalit.

Cena: 590 Kč

Žánr: zahraniční průvodce

Počet stran: 272

Rozměry: 132×213 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 08. 04. 2019

Přiveď mě zpátky

Autor: B. A. Paris

Anotace:

„Ona se ztratila, on šel dál, ale zůstala spousta tajemství. Až doteď.“

Byli mladí a zamilovaní. Na dovolené ve Francii zastavili u benzinové pumpy a Finn si odskočil. Když se vrátil, byla Layla pryč a už ji nikdy neviděl. Aspoň tak vypovídal na policii. O mnoho let později se Finn zasnoubil s Laylinou sestrou Ellen. Jenže najednou zavolala policie, že někdo Laylu spatřil. Začaly se objevovat dávno ztracené věci z její minulosti, tajné zprávy, různé stopy a varování. Co neznámý chce a kolik toho ví?

Cena: 349 Kč

Žánr: thriller, světová beletrie

Počet stran: 288

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 11. 04. 2019

České lidové pohádky I

 

Autor: Jaroslav Otčenášek

Anotace:

„První úplné vydání českých lidových pohádek a humorek“

První svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky. Svazek je věnován tzv. zvířecí pohádce. Jednotlivé motivy jsou přehledně členěny podle mezinárodní standardizace, pohádky jsou doplněny komentáři, které mimo jiné ukazují tematické vazby napříč evroskými kulturami. Svazek obsahuje nejen pohádky zapsané v českém jazyce, ale i pohádky z našeho území přeložené z němčiny a romštiny.

Cena: 399 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 440

Rozměry: 140×205 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 15. 04. 2019

Bylinková první pomoc

Autor: Martin Ježek

Anotace:

„Jaké bylinky je dobré mít doma a s čím nám můžou pomoci“

Rychlost, výkon, energie, neúnavnost. Kolem toho se dnešní svět točí. Naše tělo i hlava se tomu snaží přizpůsobit, co můžou. Ale občas na všechno nestačí a my onemocníme. Jako nejsnazší se nabízí sáhnout po syntetických produktech farmaceutického průmyslu. Stále v nás však zůstaly sebezáchovné mechanismy, které říkají, že to jde i jinak. Cestu nám ukazují lidé ovládající umění léčit bylinami. A bylinky fungují. Jen jim musíme trochu věřit.

Cena: 249 Kč

Žánr: alternativní medicína, zdraví pro každého

Počet stran: 160

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 18. 04. 2019

Autíčko a zvířátka

Autor: Vojtěch Kubašta

Anotace:

Tút, tút! Klakson troubí, pedály fungují. Vyrazte se zvířátky na výlet!“

Hmm, co to tady voní? No jistě, to kočička Micka zase vyváří Barnabášovi dobroty! Vůně z jejich domečku se line až sem… Když je jim dlouhá chvíle, zahrají si divadlo a zapomenout nesmí ani na školu. Po hodině matiky je konečně čas na zábavu. Hurá, jede se na výlet! Před domečkem stojí krásné nablýskané autíčko. Kampak mají asi namířeno?

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka, leporelo, 3D knihy, interaktivní knihy

Počet stran: 12

Rozměry: 253×193 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 22. 04. 2019

Zrada vítězů

Autor: Marie Rutkoski

Anotace:

„Zrada má řadu podob. Některá jen bolí, kvůli jiným se umírá… 2. díl bestsellerové trilogie.“

Kestrel svolila ke sňatku s korunním princem a zajistila tak herranskému lidu svobodu a územní autonomii. Sama se však ocitla ve zlaté kleci císařského paláce. Svoje nové postavení ovšem hodlá maximálně využít. Chce změnit kruté válečné taktiky svého národa, a tak se bez Arinova vědomí stává tajnou informátorkou herranského ministra špionáže. Pouští se do nebezpečné hry, za kterou hrozí trest nejvyšší – smrt.

Cena: 329 Kč

Žánr: romantika, love story, dobrodružství

Počet stran: 384

Rozměry: 135×203 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 25. 04. 2019

Kaštánek

Autor: Soren Sveistrup

Anotace:

„Podmanivý thriller od autora dánského seriálového hitu Zločin“

Na předměstí Kodaně je nalezena zavražděná žena. Na místě činu policie objeví panáčka z kaštanů, na němž je otisk prstu patřící zmizelé dívce, jejíž případ byl dávno uzavřen. Krátce nato dojde k další vraždě. Další znetvořené tělo, další kaštanová figurka. Vyšetřovatelé bojují s časem, neznají však motiv a pachatel si s nimi nelítostně zahrává. Dokáží ho zastavit dřív, než se objeví další panáček? A jak s vraždami souvisí případ zmizelé školačky?

Cena: 399 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 464

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 29. 04. 2019

Vlak do Zázračných světů – Prokletá zásilka

Autor: P. G. Bell

Anotace:

„Naskočte do kouzelného vlaku a přesvědčte se, že nic není nemožné.“

Když uprostřed noci zastaví v obýváku jednoho spícího domu kouzelný expres, jedenáctiletá Suzy naskočí na palubu a vyrazí za dobrodružstvím. Neobyčejný vlak řídí trollí doručovací služba, která dodává zásilky do všech koutů Unie Zázračných světů. Suzy je okamžitě jmenována poštovní agentkou a svou první zásilku musí doručit nejobávanější čarodějnici Unie, lady Soumračnici. V balíčku se navíc skrývá něco, co rozhodne o osudu Zázračných světů…

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, humor pro děti, fantasy pro děti

Počet stran: 368

Rozměry: 145×208 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 29. 04. 2019

 

Harry Potter: Pobertův plánek

Autor: Erin Pascalová

Anotace:

„Slavnostně přísahám, že jsem připraven ke každé špatnosti.“

Po celé roky žasli filmoví fanoušci Harryho Pottera nad Pobertovým plánkem, kouzelnou mapou Bradavic, která se poprvé objevila ve filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Teď mohou čtenáři poprvé na vlastní kůži okusit filmová kouzla s tímto krásným průvodcem tajemstvími Bradavic, ve kterém najdou také čtyři rozkládací strany obsahující kousky slavného plánku. Až se fanoušci dosyta pokochají textem, mohou otevřít hůlku, která je zároveň také fix s neviditelným inkoustem a světlo.

Cena: 399 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, encyklopedie, fantasy pro děti

Počet stran: 72

Rozměry: 170×255 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 29. 04. 2019

Génius jménem Leonardo

Autor: Giulio Visconti, Bimba Landmann

Anotace:

„Ilustracemi a citáty protkaný příběh jednoho z největších umělců všech dob“

Nakoukněte do ateliéru skutečného kouzelníka s nezaměnitelnou představivostí! Nahlédnout přímo pod ruce Leonarda da Vinciho vám dá jeden z jeho nejbližších spolupracovníků, desetiletý pomocník Giacomo. Pozorujte s nimi ptáky, kteří se stali předobrazem Leonardových létajících strojů, namalujte Monu Lisu a její záhadný úsměv nebo navštivte královský dvůr, kde Leonardo oslňoval svým uměním. Renesanční svět plný zázračných objevů se vám otevírá v celé kráse!

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, další dětské naučné knihy, stručná historie, další dětské knihy

Počet stran: 40

Rozměry: 220×310 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 29. 04. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací