Imaginárium Dr. Parnasse / The Imaginarium of Doctor Parnassus – recenze

Dočkali jsme se. Imaginárium Dr. Parnasse je konečně tady!!!
 
 
Terry Gilliam i přes velkou smůlu a tragédii dokončil svoje dílo, které bylo nejen jeho fanoušky velice netrpělivě očekáváno. Nebudeme si nic nalhávat, ale tragické úmrtí hlavního představitele Heatha Ledgera přiláká do kinosálu o nejednoho zvědavce více.

Kdo už nějaký počin od tohoto režiséra viděl, ví, co očekávat. Kdo ne, budou mu oči přecházet. Někomu jeho styl sedne a bude ho vychvalovat až do nebes, nebo naopak ho bude naprosto odsuzovat. Pokud přistoupíte na Gilliamovu hru a necháte se unášet jeho bezbřehou fantazií, čeká vás naprosto jedinečný zážitek.

Budete vymetat nejšpinavější zákoutí dnešního Londýna, která jsou prezentována především nejrůznějšími odstíny šedé barvy. Protiklad této scenérie je barvitý svět za zrcadlem, kde na vaše smysly toho útočí tolik, že si budete připadat, jako po požití halucinogenní látky.

Jak už bylo v úvodu zmíněno, během natáčení nás tragicky opustil velice talentovaný Heath Ledger. Režisér se rozhodoval, zda i přes tuto tragédii film dokončit či ne. Rozhodl se pro dokončení na počest hlavního představitele. Jeho role se ujmuli Colin Farrell, Jude Law a naprosto jedinečný Johnny Depp, kteří svůj honorář věnovali rodině Heatha Ledgera.

I přes originální záskok tří herců je ve filmu poznat několik trhlin. Nejvíce se tento „problém“ odráží v samotném závěru. Několik zádrhelů ale nijak výrazně neubírá filmu jeho kouzlo a čeká vás přímo psychedelická jízda pod taktovkou Terryho Gilliama.
 

Dámy a pánové vítejte. Imaginárium Dr. Parnasse zamířilo i k vám.


 

Heath Ledger alias Tonny v akci.


 

Tonny v podání Johnyho Deppa jako idol šarmantní dámy.


 

75%

Imaginárium Dr. Parnasse / The Imaginarium of Doctor Parnassus

I přes originální záskok tří herců je ve filmu poznat několik trhlin. Nejvíce se tento "problém" odráží v samotném závěru. Několik zádrhelů ale nijak výrazně neubírá filmu jeho kouzlo a čeká vás přímo psychedelická jízda pod taktovkou Terryho Gilliama.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací