StreetDance 2 – recenze

[singlepic id=1848 w=200 h=200 float=left]Labutí tanec jedné filmové série.

 

 

První taneční film tohoto léta se snaží předvést v celé své kráse, ale moc mu to nejde. Rozebírat děj tu prakticky nemá cenu. Máme tu jednu nafoukanou skupinu, která bez problémů vyhrává všechny taneční soutěže a cítí se tak doslova neporazitelná. Dokonce se tak i pojmenuje – „Invincible“. Jejich arogance naštve párek outsiderů, kteří se rozhodnou dát dohromady crew a ukázat jim, zač je toho loket. Nechybí ani milostná zápletka, jež je ohrožena stejně jako finální battle. Vše se samozřejmě vyřeší a kočí happy andem.

S tím, že příběh nebývá hlavní doménou podobných filmů, se dá i smířit. Pokud ale jdete do kina nebo si doma pustíte taneční film, očekáváte, že se vám dostane kvalitních, propracovaných a originálních čísel. A i to se StreetDance 2 moc nepovedlo. Dalo by se říci, že nabízí tři taneční styly – pouliční, latinskou a spojení obojího. Street dance, který ve snímku převažuje, byl ve filmu viděn již mnohokrát a aby i po padesáté bavil, musí přinést něco navíc. To se tentokrát bohužel nestalo. Nuda bez nápadu. Když se ocitnete v tanečním klubu, kde se v boxovacím ringu trsá pod září latinsko-amerického slunce, objeví se výjimečně zajímavý nápad. I když následný taneční souboj, který propukne, je spíše směsicí akrobatických póz a prvků, než poctivého latinsko-amerického tancování, dokáže dostatečně zaujmout. Výsledný a závěrečný salsa-street mix nelze považovat za nic jiného, než špatný vtip.

Nejhorší je, že se nepovedlo ani obsazení ústřední dvojice. Eva (Sofia Boutella) a Ash (Falk Hentschel) se k sobě příliš nehodí a je jedno, jestli je řeč o taneční či milostné rovině. Falk Hentschel postrádá u podobných hrdinů požadované charisma a kouzlo a Sofia Boutella jiskru. Naopak jedničku zaslouží casting za výběr jejího strýce Manu (Tom Conti). Conti má osobního kouzla, charisma a elegance na rozdávání. Když předvádí své taneční umění, tak i v těch několika minimalistických pohybech a podupávání nohou je více elektřiny než v několika ostatních číslech dohromady. Trefné hlášky a glosování jen podtrhují hodnotu nejen jeho, ale i postavy.

Manu a jeden výstup v ringu ovšem utáhnout celý, i když jen 85 minutový, film nedokáže. Poslední a výjimečný klad snímku dostanete naservírovaný hned z kraje a bohužel vás mylně navnadí, že by se mohlo stát něco zajímavého. Nábor jednotlivých tanečníků ze všech koutů Evropy včetně Prahy je vtipně a opravdu poutavě ztvárněn. I když naše destinace je pro změnu prezentována velmi vyspěle a voňavě.

Takže, co lze očekávat od StreetDance 2? Nudu, nudu a do třetice všeho zlého nudu. Tuto dominantu jen stěží vyváží střípky naděje v podobě strýce Manu, tance v ringu a náboru tanečníků do nové crew. Pevně věřím, že druhá taneční šance tohoto léta Let’s Dance 4 dopadne mnohem lépe.

Dva kohouti na jednom smetišti se slepičkou uprostřed.

[singlepic id=2110 w=400 h=300 float=center]

Teď je na řadě ON!

[singlepic id=2111 w=400 h=300 float=center]

Není nad přirozený make-up a barvu vlasů.

[singlepic id=2112 w=400 h=300 float=center]

0%

Takže, co lze očekávat od StreetDance 2? Nudu, nudu a do třetice všeho zlého nudu. Tuto dominantu jen stěží vyváží střípky naděje v podobě strýce Manu, tance v ringu a náboru tanečníků do nové crew. Pevně věřím, že druhá taneční šance tohoto léta Let’s Dance 4 dopadne mnohem lépe.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací