Nějak se to komplikuje / It’s Complicated – recenze

Čeká vás zajímavý milostný trojúhelník.
 
 
Pokud si myslíte, že hlavním představitelům v romantické komedii musí být „náct“, popřípadě nesmí překročit třicítku, jste na velkém omylu. V Nějak se to komplikuje jsme překročili 50 a přitom nejsme o nic ochuzeni. Spíše naopak.

Hlavní ženská postava Meryl Streep (Jane) se rozhoduje mezi dvěma muži. První z nich je bývalý manžel Alec Baldwin (Jake – permanentně nadržený). Rozvedli se sice před deseti lety, ale jak se říká, stará láska nerezaví. Druhým obdivovatelem se stane její architekt Steve Martin (Adam – uhlazený a upřímný). Všichni tři se ocitnou, jak už to bývá, v několika prekérních a vtipných situacích.

Meryl Streep je jako vždy úžasná a dokáže zahrát prakticky cokoliv. Steve Martin je po celou dobu filmu bohužel lehce nemastný, neslaný. Svůj typický, komediální projev zde uplatní jen jednou. Alec Baldwin se po celou dobu snaží tvářit jako „samec“. Posuďte sami, jestli se mu to povedlo. Z vedlejších rolí si určitě nenechte ujít výkon Johna Krasinskiho jako zetě Harleyho. Je příjemně praštěný a určitě si ho oblíbíte.

Film má sice plné dvě hodiny, ty vám ale příjemně uběhnou. Nějak se to komplikuje je romantická komedie, kde se střídají zamilované a vtipné scény s lehce nahořklými momenty. Svým způsobem je originální, ale bohužel se zařadí jen lehce nad střed průměru zmiňovaného žánru. Prvotní myšlenka by si zasloužila důkladnější propracování. Každý si zde najde, co se mu líbí, ale i naopak nelíbí. Pokud chcete vědět, jak se Jane nakonec rozhodla, a jak vypadá romance po padesátce, neváhejte a vyrazte do kina.
 

I takto může vypadat společný večer s exmanželem.


 

Ty jsi taky kouřil trávu?


 

A tenhle znáš?


 

60%

Nějak se to komplikuje / It's Complicated

Nějak se to komplikuje je romantická komedie, kde se střídají zamilované a vtipné scény s lehce nahořklými momenty. Svým způsobem je originální, ale bohužel se zařadí jen lehce nad střed průměru zmiňovaného žánru.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací