Útěk z MS-1 / Lockout – recenze

[singlepic id=2052 w=200 h=200 float=left]Nejzabezpečenější vězení na světě je v ohrožení.

 

 

Co se asi tak může stát, když na jednom místě shromáždíte ty nejnebezpečnější zločince? Ať již jsou při vědomí a v poutech nebo takříkajíc „u ledu“, je jen otázkou času, kdy se něco pokazí a dojde ke vzpouře. A to se stalo i ve vězení MS – 1, v nejzabezpečenějším vězení na světě. Shodou okolností (ale i příčinou), je v zařízení na humanitární návštěvě prezidentova dcera Emilie Warnock (Maggie Grace). Aby Emilie přežila, je do hry povolán bývalý špičkový vládní agent Snow (Guy Pearce), jenž se momentálně ocitá na černé listině, kvůli podezření ze špionáže. Tato bláznivá a téměř nesplnitelná mise se má stát jeho spásou.

90 % z vás zajisté tuší, kterým směrem se bude film ubírat. Žádná překvapení se nekonají a snímek šlape ve vyjetých kolejích brášků z 80‘ let přímo do cíle. Horší než okoukaný příběh je naprostá nezajímavost hlavního páru a velké množství ne jen logických chyb, ale přímo stupidit nejvyššího stupně. Hezky popořadě. Maggie Grace je jako Emilie chladná, nepříjemná a místo toho, abyste o ni měli strach, klidně byste ji obětovali ve prospěch druhých.  Agent Snow v kůži Guye Pearce nebude patřit i přes velkou snahu, silácké řeči a jizvu, k charizmatickým zachráncům, kvůli kterým se ženám podlamují kolena a muži chtějí být aspoň jeden den jako on. Nesmyslů, logických kopanců a porušování fyzikálních zákonů by vydalo na poměrně dlouhý seznam a pokud bych ho tu sepsala, už byste na film ani chodit nemuseli, ale jeden příklad za všechny (ten nejabsurdnější) si neodpustím. Možná jen Superman by dokázal vyskočit z vesmírné stanice na oběžné dráze a během okamžiku přistát na rušné silnici v USA a to vše ve dvojici jen za pomoci jednoho obyčejného padáku.

Překvapivě se najde i několik světlých okamžiků. Opravdu se povedlo menší množství vtipných gagů, u kterých se pobavíte a bezesporu zasmějete. Dalším bodem na velmi krátkém soupisu kladů jsou vězni MS-1. Nad všechny bych vyzdvihla sourozenecké povstalecké duo. Chladný vůdce Alex (Vincent Regan), který vše a všechno řídí, oplývá velitelskými schopnostmi. Zato jeho bratr Hydell (Joseph Gilgun) je opravdu ukázkový psychopat a úchyl, kterého potkat i za bílého dne, berete nohy na ramena (i když by vám to asi nebylo moc platné).

Útěk z MS-1 se i přes očividné ambice moc nepovedl. Je hloupý, neoriginální a několik vtipů a povedených záporáků ho opravdu do závratných výšin nevynese. Pokud si budete chtít zpestřit večer nenáročnou podívanou a mísou popcornu, můžete po Útěku z MS-1 sáhnout, ale kinu bych se v tomto případě obloukem vyhnula.

Tetování, skelný pohled a zbraň v ruce je bezesporu vražednou kombinací.

[singlepic id=2054 w=400 h=300 float=center]

Kdy už necháš toho kouření?

[singlepic id=2062 w=400 h=300 float=center]

Tohohle už hlava bolet nebude.

[singlepic id=2060 w=400 h=300 float=center]

0%

Útěk z MS-1 se i přes očividné ambice moc nepovedl. Je hloupý, neoriginální a několik vtipů a povedených záporáků ho opravdu do závratných výšin nevynese. Pokud si budete chtít zpestřit večer nenáročnou podívanou a mísou popcornu, můžete po Útěku z MS-1 sáhnout, ale kinu bych se v tomto případě obloukem vyhnula.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací