Filmové tipy: Jaké sequely nás čekají v roce 2021 od ledna do června? Třeba pokračování Venoma nebo další bondovka

Čeká nás rok se spoustou posunutých snímků.
 
 
Pekelný rok 2020 už se pomalu, ale jistě blíží ke konci, a tak je čas podívat se, jaké sequely nás čekají v novém roce. Mnohé z nich jsme měli vidět již letos, avšak kvůli pandemii způsobené covidem-19 byly odsunuty na pozdější data. Nezbývá než doufat, že v roce 2021 už konečně uvidíme novou Bondovku, Wonder Woman 1984 či V zajetí démonu 3. Pojďme si to však projít postupně, a to na první polovinu roku.

Croodsovi: Nový věk

česká premiéra: 28. leden režie: Joel Crawford

Hned na úvod tu máme něco pro mladší diváky. Na plátna se vrátí první pravěká rodinka Croodsova, kterou čeká nové dobrodružství, když jí vyzvou Bettermanovi, kteří tvrdí, že jsou ve všem lepší. Ve spojených státech měl snímek premiéru již v listopadu, k nám by se měl dostat podle situace v lednu.

Wonder Woman 1984

česká premiéra: 28. leden režie: Patty Jenkins

Ve svém pokračování se měla již letos představit sličná Wonder Woman, jenže štěstí jí nepřálo. Po mnoha změněných datech, zvolili tvůrci spolupráci se streamovací platformu HBO Max, kam vstoupila o Vánocích, o měsíc později pak bude k vidění v kinech, budou-li otevřená.

Králíček Petr bere do zaječích

česká premiéra: 18. únor režie: Will Gluck

Původně film roku 2020 a nyní roku 2021 je i sequel o nezbedném králíčkovi Petrovi. Ten se vrátí se všemi svými zvířecími i lidskými kamarády a je odhodlán konat neplechu. Těšit se pak samozřejmě můžeme i na nové postavy.

(Foto: Croodsovi: Nový věk, Universal Pictures, Wonder Woman 1984, Warner Bros., Králíček Petr bere do zaječích, Sony Pictures)

Coming 2 America

česká premiéra: 5. březen režie: Craig Brewer

Zapeklitou situaci způsobenou covidem-19 pak vyřešil sequel k Cestě do Ameriky dohodou se streamovací stanicí Amazon Prime Video, kde bude nakonec k vidění. V příběhu se vrací Eddie Murphy jako prince Akeem, tentokráte jede do Ameriky najít svého ztraceného syna a dědice trůnu.

Kingsman: První mise

česká premiéra: 11. březen režie: Matthew Vaughn

Tento de facto o prequel série Kigsman vypráví o vzniku titulní tajné organizace na začátku 20, století. V hvězdně obsazeném snímku se pak má objevit například Gemma Arterton, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes, Djimon Hounsou, Stanley Tucci, Rhys Ifans či Daniel Brühl a mnozí další.

Mimi šéf: Rodinný podnik

česká premiéra: 25. březen režie: Tom McGrath

Kdo by si nepamatoval upovídané miminko s hlasem Aleca Baldwina? Mimi šéf i jeho starší brácha Tim jsou zpátky, a tentokráte jako dospělí řeší problém Timovy dcery, jenž je nyní mimi šéfkou a potřebuje jejich pomoc.

Není čas zemřít

česká premiéra: 1. duben režie: Cary Joji Fukunaga

Jak je patrné, tak na covid-19 je krátký i Bond, James Bond, a tak novou bondovku (doufejme) uvidíme přímo na Apríla roku 2021, místo letos. Bondovo pětadvacáté dobrodružství pak uzavře éru Daniela Craiga coby agenta MI6 a seznámí nás s Rami Malekem jako záporákem.

(Foto: Coming 2 America, Amazon Prime Video, Kings, man: První mise, Není čas zemřít, MGM / Universal Pictures International)

Tiché místo: Část II

česká premiéra: 24. duben režie: John Krasinski

První díl zanechal diváky téměř bez dechu. Aby také ne, vždyť premisou snímku je, že jeho hrdinové nesmí udělat žádný hluk, jinak je čeká téměř jistá smrt v rukou zrůdných démonů. Není tedy divu, že vzniklo pokračování, kterého se po posunu dočkáme v příštím roce.

Godzilla vs. Kong

česká premiéra: 13. květen režie: Adam Wingard

Letošní rok nám bohužel nezvládl zodpovědět palčivou otázku: kdo je větší borec, ohromná ještěrka Godzilla nebo mega opičák King Kong? Rok 2021 by však už odpověď mít mohl, až si to tito dva legendární velikáni konečně rozdají na filmovém plátně a na streamovací platformě HBO Max.

Rychle a zběsile 9

česká premiéra: 27. květen režie: Justin Lin

Roční odsun pak dostalo i deváté pokračování akční série Rychle a zběsile (vlastně jde prakticky o desátý díl, díky loňskému spin-offu). Ve hvězdném obsazení plném starých i nových jmen pak nechybí ani Vin Diesel.

V zajetí démonů 3

česká premiéra: 3. červen režie: Michael Chaves

Manželé Warrenovi, kteří zahánějí démony a duchy se v příštím roce konečně v plné kráse do kin a na HBO Max. Nabídnou pak příběh inspirovaný skutečnými událostmi, točící se kolem historicky prvního Američana podezřelého z vraždy, jehož obranou bylo tvrzení, že byl údajně v době vraždy posedlý démonem.

Krotitelé duchů: Odkaz

česká premiéra: 10. červen režie: Jason Reitman

Až půjde do tuhého, koho zavoláte? No přece Krotitele duchů! I ti se po třiceti letech a roku s covidem dočkali opravdového pokračování. Na plátna se vrátí původní představitelé hlavních hrdinů Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts či Sigourney Weaver.

Venom 2: Carnage přichází

česká premiéra: 24. červen režie: Andy Serkis

Před covidem neobstál ani mimozemský symbiont Venom, který se nakonec vrátí do kin příští červen. Spolu s ním v pokračování přichází i jeho ikonický komiksový protějšek Carnage v podání Woodyho Harrelsona, jenž má v plánu něco nekalého.

(Foto: Tiché místo: Část II, Paramount Pictures, Rychle a zběsile 9, Universal Pictures, Krotitelé duchů: Odkaz, Columbia Pictures Corporation)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací