Percy Jackson: Zloděj blesku / Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief – recenze

Toulky s řeckou minulostí po dnešním USA.
 
 
Patří nebo patřily mezi vaše oblíbené knihy Staré řecké báje a pověsti? Mezi mé ano. Nyní jejich další zpracování útočí na plátna kin. A verze je to značně moderní. Dokážete si představit Poseidona či mocného Dia v prostředí současného New Yorku? Knižní předlohu autora Ricka Riordana, podle níž je film natočen, jsem nečetla, tudíž nemohu posoudit, jak věrně se tvůrci knihy drželi. Dále se tedy budu zabývat jen jeho filmovou podobou.

Po celou dobu projekce vám bude jasné, pro jakou cílovou skupinu je film určen. Je mi „náct“ a chci být „cool“, vás bude neustále bít do očí.

Co se týče převyprávění zmiňovaných bájí, jsou mé pocity značně rozporuplné. Možná dnešní mládež zjistí, že řečtí bohové nejsou zas až tak nudní a stálo by za pokus si o nich něco přečíst. Tohle považuji za pozitivní vliv. Ale nepochopila jsem, proč se vše muselo začleňovat jen na americkou půdu. Artefakty, Olymp, vchod do podsvětí… To na naší planetě není nic jiného kromě USA?

Dějová zápletka je opravdu jednoduchá a prostá. O to víc je překvapující, že film relativně dobře ubíhá bez větších zaškobrtnutí. Snímek je sice primárně určen pro náctiletou populaci, ale i starší diváci si v něm najdou svoje.

Přítomnost hollywoodských hvězd (Pierce Brosnan,Uma Thurman) je jen okrajová, milé zpestření. Většina času je zaměřena na ústřední trojici poloboha – Logana Lermena, polobohyni – Alexandru Dadario a fauna – Brandona T. Jacksona. Malé varování pro slečny: Hlídejte si svůj pánský doprovod, ať vám neuteče do podsvětí.
 

Bond, James Bond…


 

Bez iPodu se neobejde nikdo. Medusa není výjimkou.


 

Tatínek mi půjčil svůj trojzubec, heč!


 

55%

Percy Jackson: Zloděj blesku / Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Přítomnost hollywoodských hvězd (Pierce Brosnan,Uma Thurman) je jen okrajová, milé zpestření. Většina času je zaměřena na ústřední trojici poloboha - Logana Lermena, polobohyni - Alexandru Dadario a fauna - Brandona T. Jacksona. Malé varování pro slečny: Hlídejte si svůj pánský doprovod, ať vám neuteče do podsvětí.
 

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací