Dámská jízda v multikině CineStar – Svatá čtveřice

[singlepic id=891 w=120 h=120 float=left] Opravdu jsou čtyři lepší než dva?

 

[singlepic id=2352 w=320 h=240 float=right]

Na sklonku léta se můžete těšit na opravdu zajímavou Dámskou jízdu. Svatá čtveřice je prvním počinem Michala Viewegha, kdy se vrhl přímo na psaní scénáře bez předešlé knižní předlohy. Navíc se budeme s prázdninami a dovolenými loučit v doslova hříšném stylu. Dva manželské páry se rozhodnou zpestřit svoje milostné hrátky. Pokud si chcete užít romantickou komedii plnou erotických scén s předstihem a ve společnosti své nejlepší přítelkyně, vydejte se na předpremiéru filmu 22. nebo 21. srpna 2012 do CineStaru.

 

Co: Dámská jízda s filmem Svatá čtveřice

 

Kdy: 22. srpna 2012 od 18:30

Kde: CineStar – Liberec


Kdy: 22. srpna 2012 od 17:30

Kde: CineStar – Mladá Boleslav


Kdy: 22. srpna 2012 od 19:00

Kde: CineStar – Plzeň


Kdy: 22. srpna  2012 od 18:30

Kde: CineStar – Praha – Černý Most


Kdy: 21. srpna 2012 od 18:30

Kde: CineStar – Praha – Anděl


Kdy: 22. srpna 2012 od 19:00

Kde: CineStar – Hradec Králové


Kdy: 22. srpna 2012 od 19:00

Kde: CineStar – Pardubice


Kdy: 22. srpna 2012 od 18:00

Kde: CineStar – Jihlava


Kdy: 22. srpna 2012 od 17:30

Kde: CineStar – České Budějovice


Kdy: 22. srpna 2012 od 17:00

Kde: CineStar – Ostrava


Kdy: 22. srpna 2012 od 18:00

Kde: CineStar – Olomouc

 

Podrobnosti: CineStar

 

Oficiální synopse Svatá čtveřice:

Tohle si od Viewegha nepřečtete, to musíte vidět.

Nudíte se v posteli? Inspiraci můžete načerpat u režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Michala Viewegha. Ti spolu stvořili příběh o dvou párech, které se rozhodly vyřešit ubíjející stereotyp manželské erotiky poměrně originálním způsobem. To vše v exotickém prostředí karibského ostrova, kde se komedie Svatá čtveřice z velké části odehrává.

„Ostrov Salt Cay se vyhýbá veškerým klišé, která vás napadnou pod souslovím „ostrov v Karibiku“. Prakticky tu nejsou silnice, skoro žádné stromy, počet oslů je vyšší než počet lidských obyvatel. Jsou tam jen dva bary, které vypadají spíše jako chatrče. Jediný trochu větší hotel zdevastoval hurikán. A i ten jsme pak při natáčení vzali do hry,“ říká režisér Jan Hřebejk.

Natáčení v Karibiku není jedinou zvláštností, díky níž je tenhle film na české poměry výjimečný. Velmi netradiční bylo i obsazení sourozenců Hynka a Viktorie Čermákových do role manželského páru a také to, že k tomuto snímku neexistuje knižní předloha, protože Michal Viewegh psal prvně v životě přímo scénář. „Začal jsem zkusmo psát další knížku, ale bylo tam čím dál víc dialogů a já si uvědomil, že je to spíš scénář. Scény z Karibiku nebo erotické scény, kterých je tam taky dost, jsou navíc ve filmovém podání přece jenom sugestivnější,“ říká Viewegh.

Hrdinové Svaté čtveřice, kolegové elektrikáři Ondra (Hynek Čermák) a Vítek (Jiří Langmajer), dostanou nabídku na exotickou „brigádu“ na karibském ostrově, kde hurikán poničil elektrické vedení. Ondra s Vítkem jsou kamarádi a navíc sousedi z dvojdomku, ve kterém oni a jejich rodiny žijí v naprosté harmonii. Jejich manželky, Dita (Viktorie Čermáková) a Marie (Marika Procházková), se mají rády, Ondrovi dospívající synové chodí s Vítkovými dospívajícími dcerami, prostě všeobjímající idyla, kterou narušuje jediná věc. V úvodu zmíněná postelová nuda. Když tedy osud hodí mužům rukavici v podobě zahraniční služební cesty, zvednou ji i ženy a do Karibiku je doprovodí. A právě tam, v exotickém ráji, se v jejich hlavách zrodí plán, po kterém už jejich sexuální život nebude nikdy stejný. A nudný. Chcete-li vědět víc, zajděte na film, jehož žánr definuje scenárista rafinovaně. „S Honzou jsme si slibovali, že natočíme milostnou komedii – a tohle je milostná komedie. Jemná milostná komedie. Jemně nemravná,“ říká Viewegh.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací