První trailer, obrázek a info Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

[singlepic id=2405 w=120 h=120 float=left]Perníková chaloupka byla pouhým začátkem.

 

„Já jsem Mařenka a toto je můj bratr Jeníček,“ – doufám, že takto samozřejmě dialog v českém překladu vypadat nebude, jelikož pak by chystané fantasy dobrodružství nemohl u nás brát vážně už vůbec nikdo.

Ne, že by ovšem chystané pokračování klasické pohádky bylo nějakým seriózním příběhem samo o sobě. Jak je vidět, z Jeníčka (Jeremy Renner) a Mařenky (Gemma Arterton) vyrostli srdnatí bojovníci proti čarodějnicím, kteří nechtějí, aby už kohokoliv nějaká čarodějnice lapila na své sladké obydlí, nebo na cokoliv jiného. Takže pokud nebudou trávit čas zbytečnými návštěvami Salemu, či Velkých Losin, mají můj obdiv. Ve variantě našeho světa, který má něco z archaické doby a něco ze steampunku, dorazí po zuby ozbrojené sourozenecké duo do Augsburku, odkud mnoho dětí unesla skupina čarodějnic pod vedením zlovolné Muriel (Famke Janssen). Odvážní hrdinové musejí zastavit masivní lidskou oběť a zároveň se vypořádat s pochybným místním strážcem zákona Berringerem (Peter Stormare), jenž si hon na čarodějnice představuje jinak.

 

Steampancus malifecarum

[singlepic id=2406 w=400 h=300 float=center]

 

Režie se ujme norský filmař Tommy Wirkola, který má zatím za sebou pouze parodii Kill Buljo a hororovou komedii Dead Snow. Scénář napíše společně s D. W. Harperem.

Celkově mi koncept připomíná spojení Sněhurky a lovce s jistým příběhem o Abrahamu Lincolnovi, který jen tak nezapomenu, ale provedení by mohlo být mnohem lepší… Obrázek si udělejte sami.    

 

Premiéra v českých kinech je naplánována na 10. ledna 2013.

 

Trailer Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic / Hansel and Gretel: Witch Hunters:

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací