Sousedská hlídka / The Watch – recenze

[singlepic id=2458 w=200 h=200 float=left]Naším městečkem mimozemský agent neprojde!

 

Nejsnadněji se posuzuje takový film, u něhož od začátku do konce má člověk víceméně jednotné pocity. Sousedská hlídka průběžně kvalitu svého humoru silně mění, takže výsledné pocity na konci budou přinejmenším smíšené. Konzistentní nicméně je určitě jedno zjištění: bylo nesmírnou chybou zrealizovat její scénář ve hrané podobě.

Styl úvodu filmu podivně navozuje zdání čehosi na způsob epizody Simpsonových (oblíbený seriál scénáristů) a čím víc se v ději prosazuje sci-fi prvek, tím spíš se to vše podobá hodně ujeté příhodě ze South Parku, případně obskurnějšího animovaného seriálu pro dospělé Ugly Americans a jistě mnohým dalším. Když nedávno Seth McFarlane vyrukoval s Méďou, převzal si ze své tvorby především tendenci smíchat dohromady gagy a reference na cokoliv, nač si vzpomene. Sousedská hlídka se místo toho svým animovaným protějškům podobá díky přeháněným vulgaritám a sexuálním referencím, které mají stůj co stůj udržet naši pozornost.

Scénář Jarda Sterna, Setha Rogena a Evana Goldberga není přitom úplně špatný a nezřídka celkem funguje jako mainstreamová komedie, jenže jakoby se najednou dr. Jekyllové proměnili v pány Hydey (jistě, proměna jednoho by stačila) a začínám se sám sebe ptát, jestli Hollywood nevyvíjí mučicí nástroje pro Guantanamo Bay. Stejně však snímek končí sekvencí, jež (krom jednoho motivu) vypadá jako obstojná parodie, navzdory tomu, že nejednou si divák mohl vzpomenout na pozdější, nepříliš vydařené zpotvořeniny s Leslie Nielsenem.

Hlavní hvězdy – Ben Stiller coby slušňák Evan, Jonah Hill jako mladý ztroskotanec Franklin, Vince Vaughn alias zemitý Bob a Richard Ayoade jako Jamarcus – víceméně zapadají do svých úloh směšnohrdinských „maloměstských balíků“, proti nim nic nemám, takže jednoznačně nějaká snaha do natáčení filmu šla. Přesto, kdykoliv jsem se snažil mít film rád, octl jsem se pod bombardováním nevkusu a nízké inteligence a kdykoliv jsem se ho snažil nenávidět, tak jsem najednou zjistil, že se alespoň trochu bavím. Rozhodující je asi to, že zážitek se mi rozhodně nechce zopakovat.
 
 

Šikana v Distriktu 9.

[singlepic id=2452 w=400 h=300 float=center]
 
 

Můžete hádat jednou, jak moc bude policie užitečná.

[singlepic id=2455 w=400 h=300 float=center]
 
 

Jestlipak takhle vypadají mimozemské míčové hry?

[singlepic id=2450 w=400 h=300 float=center]

0%

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací