Naboř a ujeď / Hit and Run – recenze

[singlepic id=2488 w=200 h=200 float=left]Diváku, dodržuj dopravní předpisy.

 

 

Navzdory nepřekonatelné hranici mezi světem živých a mrtvých k nám přichází nový film s Charlie Bronsonem. OK, je tomu jen díky tomu, že taková je přezdívka hlavní postavy v podání Daxe Sheparda, ale je to lepší než nic.

Dax Shepard a jeho známý David Palmer dali po Brother´s Justice dohromady další komedii, tentokrát s kriminálním námětem dle efektivního receptu. Vezmeme hlavního hrdinu, kterého v doprovodu přitažlivé přítelkyně (Kristen Bell) pošleme v auťáku na dlouhou cestu a během ní postupně přimícháme přítelčina žárlivého ex-partnera (Michael Rosenbaum), bandu zločinců a pochopitelně také strážců pořádku. Necháme to před člověkem bublat necelé dvě hodiny a snad mu to nakonec zachutná.

Není pochyb ani o zápalu pro věc ze strany herců, ani o vtipnosti mnohých okamžiků. Na druhou stranu se scénář snaží vykřesat humor i za cenu snížení vlastní úrovně, jak se to ukazuje hlavně ve chvílích, kdy se hlavní hrdina projeví tak, jak na něj přítelkyně není zvyklá a vzniká mezi nimi tak napětí. Film není vyloženě vulgární. Například, navzdory určitému motivu založenému na homosexualitě, si dokáže (díkybohu) zachovat vkus. Jindy ovšem může neúměrně natahovat kdejakou sprosťárnu, což má zřejmě lehce zesměšnit samotné postavy, ale pořád to vypadá křečovitě a nadbytečně. Především takové epizody nejsou doopravdy humorné…. Jenže pro filmaře by asi byla škoda přijít o tu část publika, která se zasměje, sotva uslyší vulgarismus. Můžeme se také tak trochu ptát, do jaké míry jsou některé předpoklady pro příběh uvěřitelné, ale to není u komedie příliš podstatné.

Zábavná a jednoduché dobrodružství dokáže člověku zpříjemnit den, i když je v tomto případě poměrně zapomenutelné. Dobré konverzační scénky, automobilové honičky a kriminálnické příhody na jedné hromadě poskytnou potřebné odreagování a takové snímky jsou čas od času potřeba jako nutná terapie.

„Řídit umíš, ale golf ti ještě moc nejde.“

[singlepic id=2483 w=400 h=300 float=center]

„Ještě chvíli mne budete zdržovat a za chvíli tu budete mít krvavou zácpu.“

[singlepic id=2477 w=400 h=300 float=center]

Střechy nejsou pro drsňáky.

[singlepic id=2481 w=400 h=300 float=center]

0%

Zábavná a jednouché dobrodružství dokáže člověku zpříjemnit den, i když je v tomto případě poměrně zapomenutelné. Dobré konverzační scénky, automobilové honičky a kriminálnické příhody na jedné hromadě poskytnou potřebné odreagování a takové snímky jsou čas od času potřeba jako nutná terapie.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací