Doktor od jezera hrochů – recenze

 Troška nepraktické švandy.
 
 
Pokud máte rádi filmy Zdeňka Trošky, budete nadšeni. Čeká vás jeho klasická komedie se vším všudy. Pojďme se na tento konkrétní kus podívat trochu blíže. Mladý lékař Čeněk Dobešek (Jaroslav Šmíd) bydlí se svojí ženou Zuzanou (Tereza Bebarová) a tchýní (Eva Holubová). Obě dvě si chtějí žít na vysoké noze a poctivý Čeněk pro ně není dostatečně solventní. Proto ho nejprve tlačí do všemožných „kšeftů“ a když zjistí, že tudy cesta nevede, rozhodnou se manžela/zetě vyměnit.
 
Pokud jste se tedy nejvíce těšili právě na Afriku, budete zklamáni.Jak už název i trailer napovídají, hlavním oživěním a zatraktivněním filmu by měla být cesta do Afriky k Jezeru hrochů. Musím být upřímná a sdělit vám, že tomu tak opravdu není. Cesta se sice koná, ale samotný pobyt prakticky ne. Doktor Dobešek v Africe pobude několik hodin (ve filmu to zabere jen několik málo minut) a po blízkém setkání se „smrtelně“ nebezpečným hadem upaluje hodně rychle domů. Pokud jste se tedy nejvíce těšili právě na Afriku, budete zklamáni.

Dočkáte se vykreslení klasických povahových rysů českého národa, jako je závist, naivita, vypočítavost, chamtivost a jejich dotažení do extrému. Některé působí až jako parodie. Ani tento film není ochuzen o pitvořící se herce (Eva Holubová, Sandra Pogodová, Adéla Gondíková …). I když „džu džu“ Sandry Pogodové vám určitě zůstane v paměti. Doktor od jezera hrochů je nenáročná komedie, u které si odpočinete. Extrémně z průměru českých komedií nevybočuje. Jen trochu zamrzí zmiňovaná podpásovka s Afrikou.
 

Ale pane doktore, co to děláte? Maminka říkala: „Ve vší počestnosti!“


 

Není nad přítulné domácí mazlíčky. Jen si nezapomeňte hlídat pozadí.


 

Rozcvička + manželova milenka = trénink k nezaplacení.


 

45%

Doktor od jezera hrochů

Dočkáte se vykreslení klasických povahových rysů českého národa, jako je závist, naivita, vypočítavost, chamtivost a jejich dotažení do extrému. Některé působí až jako parodie. Ani tento film není ochuzen o pitvořící se herce (Eva Holubová, Sandra Pogodová, Adéla Gondíková …). I když "džu džu" Sandry Pogodové vám určitě zůstane v paměti. Doktor od jezera hrochů je nenáročná komedie, u které si odpočinete. Extrémně z průměru českých komedií nevybočuje. Jen trochu zamrzí zmiňovaná podpásovka s Afrikou.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací