Nádherné bytosti / Beautiful Creatures – info, trailer a obrázky

nadherne_bytosti_plakat Pár nádherných záběrů.

Američtí spisovatelé šíří ideál dívek vzdychajících po elegantních upírech, nebo po heboučkých a zároveň drsných vlkodlacích. Fantazii a tudíž i následným variacím se ovšem meze nekladou – ten „nejobyčejnější“ z fantaskně romantických příběhů se odehrává ve světě postapokalyptické televize. Jeho filmová verze se stala opět hitem a podobný úspěch můžeme čekat u mnoha dalších sci-fi a fantasy knih zaměřených na mladé lidi, jinými slovy řádně úchylných. Zažitý scénář mohou oživit případy, kdy tím „nenormálním“ není chlapec, nýbrž dívka. Něco takového ostatně máme zažité z bolševického Československa, kdy takové holky nechtěly topit Dr. Mráčka, vzdaly se úlohy princezny pohádkové říše nebo dělaly z nouze ctnost, když se neuměly správně naučit přeměňovaní. Podobný přístup zvolily Kami Garcia a Margaret Stohl, autorky quadrologie, která v únoru začne zápasit o návštěvníky kin.

Vypravěčem děje knihy Beautiful Creatures je šestnáctiletý Ethan Lawson Wate, šestnáctiletý chlapec, v jehož snech vystupuje nová spolužačka Lena Duchannes ještě předtím, než se s ní potká ve skutečnosti. Zjistí, že Lena patří k „rase“ Kouzelníků (Casters) a o svých šestnáctých narozeninách se rozhodne, jestli se přidá ke „Světlým“, nebo (po vzoru svých mnoha příbuzných) k „Temným“. Život v poněkud bigotní komunitě fiktivního městečka Gatlinu jí klíčové období neulehčuje a sám Ethan musí zjistit, proč mu bylo předurčeno setkat se s mladou kouzelnicí a chránit ji… Pokud jejich vztahu vůbec bude okolí přát.

Scenáristickou a režijní stránce zaopatří Richard LaGravanese, jenž není cizincem v prostředí, kde se spolu mísí naše realita se světem magie. S Terry Gilliamem spolupracoval na komediálním dramatu Král rybář, Alfonsu Cuarónovi zase napsal scénář k Malé princezně a je též podepsán pod posledním zpracováním Letopisů Narnie – Plavbou Jitřního Poutníka o řadě více, nebo méně slavných romantických filmů nemluvě (za všechny uveďme Redfordova Zaříkávače koní). Jeho režijním debutem byl Polibek z roku 1998.

 

Trailer Nádherné bytosti (Beautiful Creatures):

 

Dvaadvacetiletý Alden Ehrenreich, kterého zanedlouho uvidíme také v hororu Stoker, dostal roli Ethana jakožto jednu ze svých prvních významných filmových úloh. Lena také dostala „neostřílenou“ představitelku – Alice Englert. Z Emmy Rossum (Fontom opery, Dragonball: Evoluce) se stane Lenina temná sestřenka Ridley. Emma Thompson bude šílenou aktivistkou jménem Lincoln a Jeremy Irons se promění v Lenina strýce Macona. Když se Jeremy dostane do Fantasy, končí to obvykle nepěkně, tak doufejme, že kletba bude zlomena.

Pokud se chcete víc dozvědět o „Casterech“, máte možnost načerpat základní informace ze zde umístěného videa. Za žádných okolností jim ovšem neříkejte Jiní, jinak to ruský spisovatel Sergej Lukjaněnko nevydrží a vyvolá strašidlo autorských práv.

S Nádhernými bytostmi bychom se v českých kinech měli setkat na Sv. Valentýna, tedy 14. února 2013.

 

 Video ze zákulisí s Alice Englert:

 

Galerie Nádherné bytosti (Beautiful Creatures):

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací