Alenka v říši divů / Alice in Wonderland – recenze

Burton se vydal prozkoumat tajemná zákoutí králičí nory.
 
 
Známé kvarteto se opět sešlo. Režisér Tim Burton s manželkou Helenou Bonham Carter (Červená královna), dvorním hercem Johnnym Deppem (Kloboučník) a hudebním skladatelem Dannym Elfmanem. Nikdo nečekal, že ze spolupráce této čtveřice by vzešel tuctový remake.

A to je právě ten problém. Všichni čekali, že geniální režisér bude opět hýřit nevyčerpatelnou zásobou originality a svou vizí Alenky vyrazí dech. Kdyby tento film natočil „obyčejný“ režisér, bylo by sálem slyšet „och“ a „ách“. Ale od Tima Burtona se čekalo víc. Johnny Depp je klasicky dobrý, bohužel díky dabingu si jeho monology tolik nevychutnáte. Helena Bonham Carter je též dobrá, až se vám bude chtít zakřičet: „Setněte jí hlavu!“.

Dobrá je i vizuální stránka. Není špatná, ale není ani nijak přehnaně originální. Psychedelická barevnost a celkový vzhled vám bude podvědomě připomínat Karlíka a továrnu na čokoládu (starší dílo Tima Burtona).

Nepřijde vám, že slovo „dobré“ se v předešlém textu objevuje nějak podezřele často? Ono je to totiž opravdu to nejvýstižnější slovo. Alenka v říši divů je zkrátka dobrá. Neurazí, ale ani nijak výrazně nenadchne. Dětem se samozřejmě budou barvičky, zvířátka a deformované postavičky líbit (tlusťoučké prasátko je nejlepší taburetek pod nohy). Jen jí chybí pověstná špetka koření, která by ze snímku udělala něco víc.

Alenka v říši divů Tima Burtona je líbivá, pestrá pohádka. V kině strávíte příjemné chvíle, ale více vám v paměti neutkví. 3D efekt potěší. Ještě více by potěšilo zvýšit počet verzí v originálním znění s titulky.
 

Nakukovat do králičí nory se nevyplácí.


 

Přijďte si s námi dát čaj o páté.


 

Pes, nejlepší přítel královny.


 

65%

Alenka v říši divů / Alice in Wonderland

Alenka v říši divů Tima Burtona je líbivá, pestrá pohádka. V kině strávíte příjemné chvíle, ale více vám v paměti neutkví. 3D efekt potěší. Ještě více by potěšilo zvýšit počet verzí v originálním znění s titulky.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací