Disney koupilo Lucasfilm za 4 miliardy dolarů, další Star Wars je ve vývojí

[singlepic id=2707 w=120 h=120 float=left] Ne, to opravdu není vtip. Disney koupilo Lucasfilm!

 

Tomu se říká bomba z čistého nebe. Společnost The Walt Disney v úterý totiž oznámila, že koupila Lucasfilm od George Lucase za neuvěřitelných 4 miliard dolarů. To je opravdu těžko představitelná suma – v přepočtu 77 miliard korun.

Zároveň bylo oznámeno, že se pracuje na nové trilogii ze světa Star Wars. Další díl s prozatímním označením „Episode 7“ bychom měli vidět v roce 2015. Přičemž epizody 8 a 9 budou následovat. Trilogie bude pokračovat v příběhu Luka Skywalkera, Han Sola a Princezny Lei po „Návratu Jediho“ – šestý díl ságy. To ovšem není konec. Poté totiž Disney plánuje nový film každé 2-3 roky! George Lucas bude sloužit jako kreativní konzultant při budoucích filmech.

[singlepic id=2708 w=240 h=180 float=right]Disney CEO Bob Iger řekl, že Lucasfilm již má rozpracovaný příběh budoucí trilogie a že Episode 7 je již v rané fázi vývoje. Dle jeho slov je od fanoušků silný zájem o další příběhy ze světa Star Wars. O prodeji Lucasfilm se s Georgem údajně bavili již před rokem a půl, ale až nyní došlo k finálnímu obchodu. Prodej zahrnuje i oceňované společnosti Lucasfilmu – Industrial Light & Magic a Skywalker Sound. A aby toho nebylo málo, spadají sem i práva na Indiana Jonese.

Disney si tak připisuje pod svojí značku dalšího až neuvěřitelného velikána, který se připojí k dříve získaným jako je Pixar, Marvel, ESPN a ABC.

Bývalý hlasatel počasí Bob Iger zprostředkoval některé z největších obchodu společnosti Disney. No jen řekněte: 7,4 miliardy dolarů v roce 2006 za Pixar, 4,2 miliardy dolarů za Marvel v roce 2009 a nyní 4 miliardy za Lucasfilm.

Shodou okolností Lucas vlastnil startup, z něhož se později vyklubal Pixar, předtím než ho prodal Stevovi Jobsovi za 5 milionů dolarů. Když Disney koupilo Pixar od Jobse, ten se stal největším jediným vlastníkem akcii v Disney, které činily 7,7 %.

(Zdroj: foxnews.com)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací