Důkladné seznámení s filmem Hostitel / The Host – plakát, trailer a info

[singlepic id=2818 w=120 h=120 float=left]Twilight s mimozemskými vetřelci?

 

 

 

Stephenie Meyer své fanoušky před časem nalákala na několik nápadů, do nichž by se mohla pustit po dokončení Stmívání, ale v praxi z nich zatím nebylo nic. Nenapsala jim ani příběh o cestování časem, ani o mořských pannách, ani duchařinu. Víceméně náhodou však zrealizovala úplně jiný nápad. Sci-fi romanci Hostitel (The Host), jejíž hrdinka nejenže si nemůže přivlastnit pozemské tělo, ale dokonce se od něj nakazí láskou…

Parazitní mimozemšťané schopní nám zevnitř vzít svobodnou vůli nejsou sice tak starou ideou jako upíři a vlkodlaci, ale v literatuře, filmu a televizi bychom již našli hodně takových bytostí. Například kniha a film Vládci loutek, či televizní seriály Temné nebe a Hvězdná brána jsou plné zmetků schopných přisát se vám na mozek, dostat se ke všem vašim vzpomínkám a někdy i účinně infiltrovat vaše přátele. Hostitel začíná ve chvíli, kdy naše planeta již v boji s takovými stvořeními prohrála a svobodní lidé se jen stěží  mohou ukrývat.

Parazité ovládají již slušně velkou mezihvězdnou říši spravovanou pomalými hibernačními loděmi. Jelikož se jejich  jazyk mění vždy podle hostitele, jejich pozemští kolonisté si říkají „Duše“ (ostatní hostitelské národy jsou u nás zjednodušeně nazýváni „Medvědi“, Pavouci“ nebo „Draci“). Samotné Duše jsou takřka prosté vzájemné agrese, či pouhé nezdvořilosti a lidské chování jim bylo cizí. Na zotročování cizích tvorů jim však většinou nic neetického nepřipadá. Teď je asi čas na první teaser s neoficiálním heslem „oko do duše okno“.

 

 

Čerstvým úlovkem okupantů se stane mladá dívka jménem Melanie Stryder (aneb s přesmyčkami je sranda!) do níž je implantovaná Duše nazývaná Poutnice pro svoje zkušenosti napříč hostitelskými těly. K nevoli svých autorit je neschopna dostat se k Melaniině paměti a nalézt tak další ukrývající se lidi. Když se konečně dozví něco důležitého, objeví lásku své hostitelky k chlapci jménem Jared a starost o mladšího bratra  Jamieho. Silná vůle pozemšťanky a její emoce přesvědčí Poutnici, aby k lidem přišla jako spojenec. Dvě bytosti v jednom těle se pochopitelně nesetkávají s velkou důvěrou. Vztahy jsou tedy zašmodrchané na mezidruhové i na osobní úrovni. Jak samotná Meyer prohlásila, vytváří se zde unikátní milostný trojúhelník.

 

 

Filmová verze získala velmi zajímavého režiséra a scénáristu. Andrew Niccol v minulosti stvořil lidsky jímavý a pamětihodný sci-fi snímek Gattaca (1997) líčící budoucnost plnou genetické manipulace. Jako scénárista a producent se také podepsal pod nezapomenutelné Truman Show (1998). Čistou science fiction opět navštívil v komedii Simone (S1m0ne – 2002) s Al Pacinem a Rachel Roberts. Naposledy jsme jeho práci viděli v Obchodníkovi se smrtí (Lord of War – 2005) a Vyměřeném čase (In Time – 2011). Produkoval také film Stevena Spielberga Terminál (The Terminal – 2004) podle vlastního příběhu.

Melanie/Poutnici bude hrát irská herečka Saoirse Ronan (Pokání, Iluze lásky, Hanna), která příhodně v chystaném filmu Byzantium představuje upírku. Jareda se ujme Max Irons (Dorian Grey, Červená Karkulka) a Jamieho si střihne třináctiletý Chandler Canterbury. William Hurt (Bohem zapomenuté děti, Smrtihlav, A.I.:Umělá inteligence, Syriana) ztělesní Melaniina strýce Jeba.

 

Česko napadnou parazité 11. 4. 2013. Potenciální sequely zatím nejsou jisté ani v knižní verzi.  

 

Na závěr si ještě můžete vychutnat dva plakáty filmu Hostitel/ The Host:

[singlepic id=2817 w=640 h=480 float=center]

[singlepic id=2818 w=640 h=480 float=center]

 

        

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací