Legie / Legion – recenze

Bůh opět ztrácí trpělivost!
 
 
Lidstvo je moc a moc zlobivé a zaslouží si potrestat. Tentokrát Bůh neseslal potopu, ale anděly s jejich nadpřirozenou mocí a jediným úkolem: vyhladit lidské pokolení. Vždy se najde někdo, komu se kruté „vyvraždění“ nelíbí a věří, že ne úplně každý člověk je zkažený. Tentokrát se našim ochráncem stává anděl Michael (Paul Bettany) a naději v sobě nosí servírka Charlie (Adrianne Palicki).

Po zhlédnutí traileru si zajisté každý v mysli maloval velkolepou bitku mezi anděly. Jedna strana pod vedením Michaela, druhá plnící krvavý rozkaz samotného Boha s velitelem Gabrielem (Kevin Durand). Ale ouha. Žádná armáda, ani žádná velká bitva se nekoná. Jen menší „andělská“ rvačka.

Čeká vás naprosto klasický scénář thrillerů a hororů. Opuštěné místo/budova, kde se náhodně sejde skupinka lidí, kteří většinu filmu bojují o život. Vy jen tipujete, kdo přežije a kdo ne. V tomto případě máte tuto úlohu značně ulehčenou. Kdo asi tak přežije, když na některých osobách záleží osud lidstva?

Andělského charisma Paul Bettany a Kevin Durand moc nepobrali a jejich postavy jsou jim jen těžko uvěřitelné. Daleko více se povedla stařenka, která má ráda steaky pořádně krvavé. Jediné, co je na filmu aspoň trochu zajímavé (a co jste neviděli v traileru), je již zmíněná rvačka andělů Michaela a Gabriela. Závěr filmu si komentář ani nezaslouží.
 

Představovali jste si anděla takto?


 

Dámy a pánové, vítejte na naší zbrusu nové střelnici.


 

Smím nabídnout kopeček vanilkové nebo čokoládové zmrzliny?


 

30%

Legie / Legion

Jediné, co je na filmu aspoň trochu zajímavé (a co jste neviděli v traileru), je již zmíněná rvačka andělů Michaela a Gabriela. Závěr filmu si komentář ani nezaslouží.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací