Vše co jste chtěli vědět o post-produkci Hobit: Neočekávaná cesta

[singlepic id=2871 w=120 h=120 float=left] Design, animace, zvuk, hudba i mocná technologie vousů.

 

Peter Jackson má teď plné ruce práce, aby ukočíroval všechna post produkční oddělení zodpovědná za dokončování Hobita. Našel si však chvilku a hodil na internet vynikající pohled do zákulisí celého procesu. Vše začíná previzualizací, ze které vznikne hodně hrubá 3D animace. Je však důležitá pro další kroky. Při výrobě Hobita se totiž téměř ke všemu používá v první fázi právě 3D vizualizace. Díky tomu je možné ještě před samotným natáčením dokonale promyslet správné umístění kamery, sled záběrů a další drobností.

V další z celkem osmi budov nahlížíme do části animátorské a MoCapové. Kromě dnes již běžných kaskadérských motion capture vychytávek se můžeme podívat i na zcela pokrokovou technologii mocapování pohybů vousů.

Conceptual design, color grading – nebo-li proces úprav a vylepšování barev obrazu a v neposlední řadě celé zvukové oddělení. Přemýšleli jste někdy, jak vznikají zvuky jako vrzání dveří, vánek, oblečení nebo zděšený dav a co to obnáší spojit vše s obrazem? K tomu přičtěte navíc kompletní výrobu hudebního doprovodu a získáte okrajovou představu, co to znamená vyrobit film jako je Hobit: Neočekávaná cesta.

Jak říká Peter Jackson, premiéra 13. prosinec 2012 se nezadržitelně blíží, naštěstí jeho lidé zůstávají klidní, soustředění na práci a při všech smyslech ;) To nám dává jistotu skvěle odvedené práce a že se máme opravdu na co těšit.

 

Video ze zákulisí Hobit: Neočekávaná cesta:

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací