Sammyho dobrodružství 2 / Sammy’s avonturen 2 – recenze

[singlepic id=2967 w=200 h=200 float=left] Tak už udělejte tu želví polívku!

 

 

Na světě je spousta jak obdivu k cizí práci, tak docela obyčejné závisti a převaha amerických filmů vzbuzuje obojí. Týká se to i technicky stále dokonalejších animáků. Podmanil si děti Shrek s oslíkem? Češi musí mít Kozí příběh. Hledali jsme dychtivě napříč oceány Nema? Belgičané si natočí Želví příběh! Tedy vlastně Sammyho dobrodružství.

Srovnáním nechci křivdit ani dva roky starému původnímu Sammymu, ani jeho novému pokračování. Grafika a animace sice nejsou na úrovni třeba DreamWorks, mořský svět s polidštěnými zvířátky je však pořád velmi pěkný a scénář je aspoň chytrý natolik, aby se vyhnul otevřené stupiditě. Druhý díl má vlastně o dost hutnější zápletku než příběh želvákova dospívání a lásky, i když za cenu, že ještě víc připomíná Hledá se Nemo (což se dá preferovat oproti jistému snímku, kde se ze žraloků stala italská mafie).

Na želví trable se dá v pohodě dívat – na normální 2D a ještě lepší 3D, ale dá se to taky poslouchat? Dokonce i to je možné! Zhruba tím stylem „jedním uchem tam, druhým ven“. Absence nevkusu je fajn, ale nápaditost se do Humpolce přestěhovala také.Vyjma závěrečných překotných akcí chybí Sammymu napětí, o humor se pokouší jen opatrně a bezúspěšně. Tak nějak nám v dějové prázdnotě zbývá jen soustředit se na postavičky, jejichž charaktery také neobstojí. Lulu, humr s rozdvojenou osobností je takovým typem místního komika, který by s inovativnějším scénářem mohl aspoň trochu pobavit, tady jen opakuje neustále ty samé výstupy. Krom toho, mít za (pseudo)padoucha lehce zamindrákovaného mořského koníka není dobré ani jako vtip.

Tohle říkám a za tím si stojím: Pokud si chce kreslená želva získat můj respekt, ať se naučí ninjutsu. Jinak nezájem.
 
 

Nejlepší zajetí, pokud dýcháte pod vodou.

[singlepic id=2977 w=400 h=300 float=center]
 
 

Kreslené filmy nám pořád lžou o roztomilosti chobotnic.

[singlepic id=2978 w=400 h=300 float=center]
 
 

Hej, vidíte, co to nastavuje návštěvníkům?

[singlepic id=2972 w=400 h=300 float=center]
 
 

0%

Na želví trable se dá v pohodě dívat – na normální 2D a ještě lepší 3D, ale dá se to taky poslouchat? Dokonce i to je možné! Zhruba tím stylem „jedním uchem tam, druhým ven“. Absence nevkusu je fajn, ale nápaditost se do Humpolce přestěhovala také.Vyjma závěrečných překotných akcí chybí Sammymu napětí, o humor se pokouší jen opatrně a bezúspěšně.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací