Nejlépe hodnocené filmy v roce 2012

[singlepic id=3037 w=120 h=120 float=left]Kdo se dostal do úzkého výběru?

 

Se starým rokem se již za pár desítek hodin rozloučíme. Než oslavíme příchod toho nového, ohlédneme se, jak si vedl obávaný rok 2012 na stříbrném plátně. Dnes se podíváme na filmy, které se umístily nahoře. Podívejte se i na filmy s nejhorším hodnocením v roce 2012.

Celkem jsme v uplynulém roce publikovali 106 recenzí. Z nich tu máme devět vybraných s nejvyšším hodnocením. Tři filmy byly oceněny úctyhodnými 85 procenty a dalších šest dosáhlo až na 90. Pro někoho možná překvapivě se mezi tento úzký výběr nedostal Temný rytíř povstal, Skyfall, nebo Hobit: Neočekávaná cesta. Kromě toho jsme se dočkali třetích Mužů v černém, druhých Postradatelných, dalšího Resident Evilu, nebo například závěrečného dílu Twilight ságy. Ve výčtu bychom mohli pokračovat, jelikož rok 2012 byl bezesporu plodným a každý filmový nadšenec si v něm najde něco svého. Nyní se však podívejte na filmy, které dopadly nejlépe v našem hodnocení. Následující přehled vychází z pořadí, v jakém byly recenze publikované.

 

[singlepic id=1735 w=160 h=160 float=right]Bůh masakru / Carnage

90 % “Bůh masakru je perfektním satirickým snímkem, u kterého se nebudete ani vteřinku nudit a nesčetněkrát se upřímně zasmějete. Stopáž sice není závratně dlouhá, slabá hodina a půl, ale je napěchována vtipnými a svižnými dialogy. Na všem tom humoru a nadsázce je ovšem trochu smutné to, že ukazuje skryté stránky nás všech.

Film Bůh masakru | Recenze

 

[singlepic id=1798 w=160 h=160 float=right]Válečný kůň / War Horse

90 % “Válečný kůň není pouhý film, svou podstatou vás donutí uvědomit si důležitost těch nejryzejších vlastností. Vlastností jako láska, čest, důvěra, porozumění, věrnost, milosrdnost a oddanost. Zakoukejte se chvíli do něj, a když budete bedlivě sledovat, za chvíli vám jako nůž do očí něco zatlačí a slze se neubráníte.

Film Válečný kůň | Recenze

 

[singlepic id=1990 w=160 h=160 float=right]Nedotknutelní / Intouchables

85 % “Chtěl bych filmu i něco vytknout, ovšem bravurní zpracování, nevšední, povedený a správně zvolený humor, mi v tom brání. Máte-li rádi Americké akční thrillery, na své si zrovna nepřijdete, ale i tak oceníte kvalitu tohoto příběhu natočeného podle skutečné události.

Film Nedotknutelní | Recenze

 

[singlepic id=1549 w=160 h=160 float=right]Avengers

90 % “Pokud chcete zažít skvělou zábavu plnou akce, vtipu a hvězd nejen pozemského nebe, Avengers uspokojí všechny vaše potřeby. Usaďte se v sále, spokojeně chroupejte popcorn a nechte se unášet na vlně letní zábavy plné výbuchů a superhrdinských kostýmů.

Film Avengers | Recenze

 

[singlepic id=2002 w=160 h=160 float=right]The Amazing Spider-Man

90 % “Nové zpracování Petera Parkera víc než kdykoliv předtím zdůrazňuje, že i když hlavní hrdina přeskakuje na vláknech mezi mrakodrapy New Yorku, není to ani tak Spider-Man, jako především Peter Parker v kostýmu. Následuje tedy trend viditelný na Iron Manovi a v nejradikálnější podobě na Nolanově Batmanovi.

Film The Amazing Spider-Man | Recenze

 

[singlepic id=2267 w=160 h=160 float=right]Až vyjde měsíc / Moonrise kingdom

85 %Technická zručnost režisérova řemesla je plně podřízena dětinské hravosti. Celý grafický styl a občasné kousky s kamerou a střihem nejednou připomínají čistokrevný animovaný film. Hudba podtrhuje vše zásadní, na co se oba protagonisté soustředí – krásu krajiny, útěk do osamění i představivosti a chuť prožít něco vzrušujícího.

Film Až vyjde měsíc | Recenze

 

[singlepic id=2378 w=160 h=160 float=right]Norman a duchové / ParaNorman

85 % “Třetí důvod, proč se jedná o nadprůměrně silné dílko, spočívá v grafice. Postavy jako takové jsou rozpohybovány standardním kvalitním stop motion, avšak nejvíce se studio opřelo do magických efektů – samotných nebožtíků, prorockých vizí a apokalyptických výjevů.

Film Norman a duchové | Recenze

 

[singlepic id=2884 w=160 h=160 float=right]Argo

90 % “Jakmile přikročí agent CIA Mendez (Affleck) k uskutečnění operace, duch profesionality a čistokrevného historického dramatu nenechá ve filmu zbytečné místo, naopak přilepí váš zrak i ke zdánlivé výplni, protože vše, co se děje, je malým krokem ke konečnému cíli.

Film Argo | Recenze

 

[singlepic id=2522 w=160 h=160 float=right]Bídníci / Les Misérables

90 % “Délka filmu se sice blíží k bezmála třem hodinám, ale jestliže milujete muzikály nebo Bídníky jako takové, bezesporu si film užijete. Jedno úchvatné hudební číslo střídá druhé a opravdu vymazlené kostýmy v barvě francouzské vlajky vás uchvátí. Bídníci si vás získají hned od začátku impozantním nástupem jak po vizuální, tak hudební stránce.

Film Bídníci | Recenze

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací