Filmové propady v roce 2012 – kdo získal nejnižší hodnocení?

[singlepic id=3059 w=120 h=120 float=left]A nejslabším se stává…

 

 

Rok 2012 směřoval k obrovské tragédii a 21. prosince měl učinit za lidskou existencí velkou tlustou čáru. Konec světa se naštěstí nekonal, ale i tak obávaný rok přinesl několik černých puntíků světové i české kinematografii. Devět nejhůře hodnocených filmů na Červeném koberci získalo mezi 20–35 %. Podívejte se i na filmy s nejlepším hodnocením v roce 2012.

Dočkali jsme se nejen Černé hodiny, ale i nepovedeného Útěku z MS – 1. Ghost Rider 2 a StreetDance 2 nás přesvědčily, že návraty se většinou nevyplácejí a ani dvojitá dávka ženských vnad, kterou předvedla Piraňa 3DD není zárukou úspěchu. Pattinson si užil v Cosmopolisu pár žhavých scén, ale to samé se rozhodně nedá říci i o divákovi v kině. Poslední Resident Evil zpomalil natolik, že je ve hvězdách, jestli ještě nabere požadované tempo. Ani Holky na tahu si zábavy moc nevychutnaly. Naši pochmurnou devítku uzavírá český paskvil Kozí příběh se sýrem, čímž 2012 přišel o všechny filmové životy.

 

 

[singlepic id=1683 w=120 h=200 float=right]Černá hodina / The Darkest Hour

35 % “Říkáte si: „K těmto filmům to tak nějak patří.“ Ale čeho je moc, toho je příliš. A když se objeví parta drsných hochů, kteří „v tom umí chodit“, jde veškerá vážnost stranou. Jejich brnění, působí směšně, způsob boje a obrana jsou směšné a nejlepší na tom je, že to není k ničemu. Co říct. Je to směšné, i když by nemělo.

Film Černá hodina | Recenze

 

[singlepic id=1444 w=120 h=200 float=right]Ghost Rider 2 / Ghost Rider: Spirit of Vengeance

30 % “Zajímavostí, i když nevím, jestli v kladném slova smyslu, je bezesporu kamera. Ta doslova poletuje z místa na místo jak neposedný brouk. Rozhodně obtížná práce pro kameramany, ovšem z hlediska celkového dojmu zážitek spíše kazí.

Film Ghost Rider 2 | Recenze

 

[singlepic id=1847 w=120 h=200 float=right]StreetDance 2

20 % “Manu a jeden výstup v ringu ovšem utáhnout celý, i když jen 85 minutový, film nedokáže. Poslední a výjimečný klad snímku dostanete naservírovaný hned z kraje a bohužel vás mylně navnadí, že by se mohlo stát něco zajímavého. Nábor jednotlivých tanečníků ze všech koutů Evropy včetně Prahy je vtipně a opravdu poutavě ztvárněn. I když naše destinace je pro změnu prezentována velmi vyspěle a voňavě.

Film StreetDance 2 | Recenze

 

[singlepic id=2052 w=120 h=200 float=right]Útěk z MS-1 / Lockout

30 % “Nesmyslů, logických kopanců a porušování fyzikálních zákonů by vydalo na poměrně dlouhý seznam a pokud bych ho tu sepsala, už byste na film ani chodit nemuseli, ale jeden příklad za všechny (ten nejabsurdnější) si neodpustím. Možná jen Superman by dokázal vyskočit z vesmírné stanice na oběžné dráze a během okamžiku přistát na rušné silnici v USA a to vše ve dvojici jen za pomoci jednoho obyčejného padáku.

Film Útěk z MS-1 | Recenze

 

[singlepic id=2020 w=120 h=300 float=right]Piraňa 3DD / Piranha 3DD

30 % “Co se jednotlivých postav týče, je vám tak trochu jedno, co se s nimi stane. Nemáte skoro žádnou šanci je poznat a navíc jsou tak strašně hloupé, že jen znuděně sledujete počáteční okusování a čekáte, kdy přijde ta pravá žranice. Ovšem po naservírování hlavního chodu se budete cítit trochu ošizeni. Střih a tempo je tak zběsilé a chaotické, že než se vzpamatujete, je prakticky po všem a ….. nic.

Film Piraňa 3DD | Recenze

 

[singlepic id=2293 w=120 h=200 float=right]Cosmopolis

35 %Patrně na režiséra nemohu být tak přísný, když musel pracovat na příběhu, jenž v pravém slova smyslu nemá děj a vynahrazuje si jej tím, že si Eric Packer občas někam odskočí, s někým si zasouloží, prohodí pár trapných rozhovorů a ke konci začne kvůli své sebevražedné náladě dělat naprosté absurdity. Je to právě závěrečný akt, kdy jsem se přestal zoufale smát a místo toho si připadal jako natahovaný na skřipec. Zatímco Pattinsonův hrdina čelil naprostému rozpadu života, já jsem poznal, že je pořád možno dosáhnout konce utrpení.

Film Cosmopolis | Recenze

 

[singlepic id=2350 w=120 h=200 float=right]Resident Evil: Odveta / Resident Evil: Retribution

20 % “Máte rádi „zpomalovačky“? Už nebudete. Již Afterlife jimi byl zamořen, ale zde byly posunuty zcela na jinou úroveň. Některé scény místo toho, aby působily umělečtěji a lépe, získávají punc parodie, což zajisté záměr nebyl. Logické kiksy a přešlapy jsou u podobných snímků většinou kulantně přecházeny, ale pokud bijí do očí s razantností jednotky rychlého nasazení, můžeme s čistým svědomím říci, že tu se opravdu něco nepovedlo.

Film Resident Evil: Odveta | Recenze

 

[singlepic id=2523 w=120 h=200 float=right]Holky na tahu / Bachelorette

20 % “Takže, pokud hledáte zábavné rozptýlení na sobotní odpoledne, hledejte raději dále. I když, natočit romantickou komedii, u které se přes hodinu nezasmějete a romantiku abyste hledali pod mikroskopem, je docela umění.

Film Holky na tahu | Recenze

 

 

[singlepic id=2460 w=120 h=200 float=right]Kozí příběh se sýrem

35 % “Kozí příběh se sýrem už není tak špatný, aby někoho znechutil. Je jen komedií, která není moc vtipná, pohádkou, jíž chybí fantazie i přirozenost a dětským příběhem neschopným zprostředkovat nic, co by cizí animáky nepřekonaly.

Film Kozí příběh se sýrem | Recenze

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací