Jak vycvičit draka / How to Train Your Dragon – recenze

Drak (jakéhokoliv druhu) – smrtelně nebezpečný. Nutno zabít!!!
 
 
Po G – Force šly na dračku morčata. Kdyby se ve zverimexech dali sehnat dráčci, byli by prodejci v pěkném balíku. DRÁČEK DO KAŽDÉ RODINY – tento nápis by nás bil do očí na každém kroku. Já bych si též ráda jednoho pořídila, jen bych měla dilema, jakou velikost zvolit.

Teď jsem se tu trochu zasnila a Vy pořádně nevíte, o čem tu mluvím (vlastně píši). Stačí si zajít na film Jak vycvičit draka a předešlý odstavec budete naprosto chápat.

Tak tohle je Blp, tady žijeme. 9 měsíců v roce tu prší a zbývající 3 padají kroupy. A máme problém s draky. Takto nějak (ve zkratce) představuje Škyťák, hlavní hrdina filmu, svůj rodný vikinský ostrov a vesnici. Je to klasický outsider, upřímně řečeno, jako Viking rozhodně nevypadá. Spolužáci a spolužačky, hlavně jeho láska Agnes, ho naprosto ignorují. Ale nové přátelství už číhá za humny a našemu hrdinovi obrátí život o 180°.

Postav je na délku filmu (97 minut) poměrně hodně. To se odráží v jejich lehké plochosti. V tomto konkrétním případě to nijak zvlášť nevadí. Jednotlivé postavičky jsou natolik svérázné a roztomile praštěné, že jejich šablonovitost neruší. Dráčci jsou kapitola sama pro sebe. Jsou naprosto úžasní a budete chtít jednoho domů. Škyťákův let na Bezzubkovi je dokonalý. I když nepůsobí zrovna pohodlně, každého bude lákat vyzkoušet si tento způsob dopravy na vlastní kůži.

Děj není nijak složitý a nepředvídatelný. Ale animace je natolik povedená, že vše ostatní odsunete do pozadí a budete se jen s úsměvem od ucha k uchu dívat na plátno.

VELKÉ VAROVÁNÍ. Jak vycvičit draka je rozhodně animák pro starší děti. Mladší se budou nudit a v některých momentech dokonce bát (např. závěrečný souboj). Tento animovaný film je rozhodně vhodný pro starší děti, mládež a dospělé. Navíc závěr je značně nepohádkovský a může „drobotinu“ značně rozrušit, pokud ho vůbec pochopí.

Jak vycvičit draka je nádherná fantasy podívaná, kterou byste rozhodně měli vidět. Že by měl konečně DreamWorks želízko v ohni na dalším udělování Oscarů?
 

Nejlepší dopravní prostředek je létající drak.


 

Bylo nás pět. A učitel.


 

Sourozenci, a navíc dvojčata, se hašteří úplně všude. I mezi Vikingy a draky.


 

80%

Jak vycvičit draka / How to Train Your Dragon

Jak vycvičit draka je nádherná fantasy podívaná, kterou byste rozhodně měli vidět. Že by měl konečně DreamWorks želízko v ohni na dalším udělování Oscarů?

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací