Sephora Ladies Nights v Cinema City – Gambit

[singlepic id=1510 w=120 h=120 float=left]V Cinema City se bude obnažovat.

 [singlepic id=3508 w=320 h=240 float=right]

Smíchu není nikdy dost a když se ho v našich luzích a hájích „trošku“ nedostává, musíme se poohlédnout jinde. Nová komedie bratrů Coenů, slibuje, že nebudete o nic ochuzeni. Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman, Stanley Tucci a další výborní herci jsou skvělou společností pro vaši Ladies Nights v Cinema City s projekcí filmu Gambit, jehož oficiální premiéra je stanovena na 21. března 2013.

 

Kdy: 19. března 2013

V kolik: zahájení večera v 18:30

Kde: Cinema City – Praha – Nový Smíchov


Kdy: 20. března 2013

V kolik: zahájení večera v 18:30

Kde: Cinema City – Brno – Olympia


Kdy: 19. března 2013

V kolik: zahájení večera v 18:30

Kde: Cinema City – Forum Nová Karolina

 

Předprodej byl již zahájen.

Podrobnosti a program naleznete zde: Cinema City Ladies Nights

 

 

[singlepic id=3501 w=320 h=240 float=left]Oficiální synopse filmu Gambit:

Gambit – překvapivý tah na úvod partie, během něhož hráč obětuje jednu z figur výměnou za strategickou výhodu v dalším průběhu hry.

Komedie z pera bratrů Coenů má všechno, na co si diváci u téhle svérázné dvojice filmařů zvykli. Brilantní plán hlavního hrdiny, kterého se drží smůla, skvělé gagy a legrační postavy. Přimalujte kombinaci elegantního Londýna s texaským zapadákovem, falešného Moneta, k tomu lva hlídajícího galerii a dostanete Gambit, riskantní a zábavnou hru, na jejímž konci čeká velká výhra anebo úplná katastrofa.

Hlavní role si v partii, která se točí kolem záměny obrazů, užili Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman a Stanley Tucci v „coenovském“ výstupu německého experta na umění.

Víte, co dělá Angličan uprostřed Texasu? Má plán. Harry Deane dělá správce umělecké sbírky, svou práci miluje, a přesto trpí. Jeho zaměstnavatelem je totiž jeden z nejbohatších Angličanů, stejně excentrický jako šílený a zcela nesnesitelný. Harry se proto rozhodne využít šéfovy vášně pro obrazové sbírky a rozehraje partii směřující k tomu, aby si jeho šéf koupil falešný dávno ztracený obraz Moneta. Pro svůj umělecký zločin ale potřebuje královnu texaského rodea. Plán je mistrovský, k úspěchu postačí, aby Harry přestal být notorický smolař.

Bratři Ethan a Joel Coenové se nechali inspirovat loupežnou komedií z 60ých let s Michaelem Cainem v hlavní roli. A rozhodně nejde o nějakou nahodilou scenáristickou brigádu či pokus vyzkoušet si něco nového. V psaní filmů jsou stejně dobří jako v jejich natáčení. Ostatně jeden z Oscarů, kterého získali, stejně jako několik dalších nominací, jsou právě za scénář nebo adaptovaný scénář.

Londýn a svět galerií zastupuje v komedii Gambit hlavní hrdina Harry v podání Colina Firtha. Ten získal Oscara za Královu řeč a žánr chytré anglické komedie mu vůbec není cizí (Deník Bridget Jones, Láska nebeská). Texaský venkov reprezentuje prostořeká Cameron Diaz, která je ve stetsonu a s kovbojským chováním okouzlující, a pokud by se Harry snad zamiloval, nemůže se mu nikdo divit. Padouch není v tomto případě zločinec, ale jeho oběť. Alan Rickman jako anglický milionář je výstřední maniak i tak trochu blbec zároveň a jemu byste měli chuť prodat i Karlštejn.

Zbývá jen jedna otázka: Proč všichni tvůrci mluví o nohách Colina Firtha a proč jsou tak směšné?

Režie: Michael Hoffman

Hrají: Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman, Stanley Tucci, Cloris Leachman, Tom Courtenay, Senem Temiz, Anna Skellern

Premiera v ČR: 21. 3. 2013 (Bontonfilm)

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací