Iron Man 2 – recenze

I am Iron Man!
 
 
Tuto repliku jsme mohli slyšet z úst Tonyho Starka v závěrečných scénách prvního Iron Mana. Kdo se díval později na DVD s dabingem, slyšel něco jiného, směšnějšího: Já jsem Železný muž! Po této zkušenosti byla volba jasná, Iron Man 2 jedině v originálním znění s českými titulky.

Komiks ani kreslený seriál jsem nijak výrazně neznala. Proto mé bližší setkání s tímto hrdinou bylo velice překvapující a osvěžující. Bad boy a přitom kladný hrdina, tato kombinace je velice vzrušující. Tony Stark (Robert Downey Jr.) je přitažlivý, bohatý a se ženami to sakramentsky umí. Jak se říká, zakázané ovoce chutná nejvíce. V roce 2008 Tony zajisté poblouznil nejednu ženu. Muže si získal nejen tím, jak to uměl se ženami, ale hlavně svými technickými hračkami. A tím myslím autíčka, počítače, zbraně a samotné zlato-červené brnění.

Dnes se nás snaží okouzlit znovu. A jak se mu to daří? Tony je pořád stejně charizmatický, jen mu to trošičku stouplo do hlavy. Chová se víc klackovitě a nevychovaně. Hold má peníze, jeho Iron Man je nejlepší, všichni ho chtějí a on prakticky nemá co ztratit (aspoň je o tom většinu filmu přesvědčen). Upřímně, jak byste se zachovali Vy? Ne všichni totiž mají „železnou vůli“. Jen tu oslavu narozenin opravdu trochu přepískl.

Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) je krásná jako vždy. Ale je toho na ní již trochu moc. Práce a i samotný šéf ji přinášejí nejednu vrásku a strhaný výraz v obličeji. Asi i proto již není tolik času na jiskření mezi ní a Tonnym, na rozdíl od prvního dílu.

Druhý díl nám přináší dvě záporné postavy. Justina Hammera (Sam Rockwell) a Ivana Vanka (Mickey Rourke). První zmiňovaný je spíše komická postava. Snaží se vyrovnat Tonymu Starkovi ze všech sil, ale nějak se mu to nedaří. Ale jeho slizkost a zženštilost Vás pobaví. Ivan to má v hlavě promyšlené a jde si tvrdě za svým cílem. Bohužel prostoru mu bylo věnováno poskrovnu.

Natalie Rushman / Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) sice není klíčovou postavou filmu, ale potěší nejedno oko. A je jedno, jestli je v civilu či uniformě.

Akce je o trochu méně povedená než v jedničce. Nemohu si pomoci, ale ti „zlí“ droni na mě působili trochu odbytě. I když byli větší a uměli udělat i velké bum, vedle Iron Mana vypadali trochu jako propracovanější hračky. Oblek Vanka již spadal do jiné kategorie. I když pořád nižší.

Na plátně se objeví na několik okamžiků i sám režisér (Jon Favreau). A nezapomeňte zůstat v sále až do konce. Bonbonek v podobě scény po skončení titulků Vás čeká i nyní. I když já osobě jsem čekala, na základě jedné scény filmu, něco jiného.

Říká se, „jednička je jednička“. I v tomto případě se jednička povedla lépe, ale jen o fous. Mladší bratříček za tím starším zaostává jen o pár drobných krůčků. První Iron Man je o trochu vtipnější a akční scény mají větší grády. Ten druhý je naopak drzejší.
 

Asistentka splněných snů.


 

Já jsem tak sexy…


 

Čtyři láhve vodky, спасибо.


 

75%

Iron Man 2

Říká se, "jednička je jednička". I v tomto případě se jednička povedla lépe, ale jen o fous. Mladší bratříček za tím starším zaostává jen o pár drobných krůčků. První Iron Man je o trochu vtipnější a akční scény mají větší grády. Ten druhý je naopak drzejší.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací