Kick–Ass – recenze

„Vždycky mi bylo divné, proč to přede mnou nikdo nezkusil.
 
 
„Tolik komiksů, filmů, seriálů. A žádný výstřední samotář si neudělal kostým? Opravdu je obyčejný život takové vzrůšo? Škola a práce jsou tak vzrušující, že o tomhle nikdo kromě mě nesnil? Buďme k sobě upřímní. Všichni jsme někdy v životě chtěli být superhrdinou!!“ Toto jsou úvodní slova našeho nového hrdiny Davea Lizewskeho (Aaron Johnson). Dave má jednu super schopnost, je neviditelný pro holky. Bohužel to neplatí pro lapky a jiná individua. Jednoho dne se odhodlá, objedná zeleno-žlutý neoprenový kostým přes internet a vydává se do ulic potírat zločin. Jak brzy zjistí, není sám a být superhrdinou je velmi smrtonosný koníček.

Film Kick-Ass je natočen podle komiksu od Marka Millara, který by se měl brzy objevit i na pultech českých knihkupectví. Tuhle podstatnou informaci jsem se dozvěděla až po návštěvě kinosálu. Proto jsem byla velmi překvapena, co se na plátně odehrávalo. Čekala jsem naprosto něco jiného.

Překvapení může být buď pozitivní, nebo negativní. Toto surprise bylo zajisté pozitivní. Takto povedený a svižný koktejl jste již dlouho neviděli.

Hlavní linií filmu jsou trable s dospíváním, láska a nadšení pro komiksy našeho hrdiny Davea. Člověk by čekal, že se na nás řítí další film o nástrahách života puberťáků. Částečně je to pravda. Ale tato základní linie se prolíná s akcí připomínající Kill Bill. Některé hodně napjaté scény (ať již emocemi nebo násilím) jsou odlehčeny humorem. Např. si představte 11ti letou holčičku, jak dává „na prdel“ tuctu ozbrojených bodyguardů a k tomu hraje Bad reputation od Joan Jett. Hudba je další z předností filmu.

Ať jste či nejste fanouškem Nicolase Cagea, zde Vás okouzlí. Jeho Damon Macready a Big Daddy jsou dokonalí. Ale i tak bych ho za tatínka asi nechtěla.

Český překlad se zas jednou povedl. Kdy už se konečně ponaučí a jména a přezdívky nechají na pokoji? Všichni ví, kdo je Spiderman, Batman a James Bond. Nebo byste raději Pavoučího muže, Netopýřího muže a Jakuba Pouto? Já ne. Navíc překlad přezdívek superhrdinů tohoto filmu není zrovna zdařilý. Kick-Ass / Nářez, Hit – Girl / Zabijačka, Big Daddy / Taťulda a Red Mist / Zuřivec.

Chcete se zasmát, utřít slzičku, vychutnat první polibek a užít si super akci a drama? Pokud ano, Kick Ass je trefa do černého.
 

Ideálně strávené sobotní odpoledne: obchod s komiksy.


 

Já se vrátím a se mnou přijde zákon.


 

Nicolas Cage a jeho nová image.


 

85%

Kick–Ass

Chcete se zasmát, utřít slzičku, vychutnat první polibek a užít si super akci a drama? Pokud ano, Kick Ass je trefa do černého.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací