Rozhovor s herci filmu Kovář z Podlesí: Bolek Polívka

[singlepic id=3819 w=120 h=120 float=left]Možná se dočkáme i čerta!

 

Včera jste se mohli začíst do rozhovoru s Gregorem Bauerem a Valerií Šámalovou, kteří se rozpovídali o svých nejsilnějších zážitcích z natáčení Kováře z Podlesí. Dnes vás čekají odpovědi na otázky položené nepřehlédnutelné osobnosti českého filmu i divadla. Bolek Polívka se nám svěřil s tím, že se ocitl v nejedné prekérní situaci. A co myslíte, zalíbila se mu jeho pohádková role natolik, že by se rád do světa kouzel a magie někdy v budoucnu vrátil?

 

[singlepic id=4188 w=250 h=200 float=right]Červený koberec: Dobrý den, slyšela jsem, že ta umělá noha, kterou vaše postava ve filmu nosila, byl velký problém. Jak jste se s ní sžil?

Bolek Polívka: Byl, protože oni to jak udělali… tak jsme pořád pátrali, jak to upevnit, aby to neškrtilo a zároveň aby to mělo nějakou stabilitu. Bylo to náročnější, než jsem si myslel.

Červený koberec: Takže nejnáročnější na filmu, dalo by se říci, byla dřevěná noha? Nebo bylo ještě něco těžšího, s čím jste se musel potýkat?

Bolek Polívka: Ono se to nezdá, ale ty jízdy, to se zdá tak pohodlný, ale ono to pět chlapů vezlo na takových tyčích jakýchsi, ti chlapi jsou potom samozřejmě odmazaní. Teď vlastně kolem těch strží se jezdilo. Místy to bylo lehké až propastné. Mnohokrát jsme byli na pokraji pádu.

Červený koberec: Takže nebezpečí úrazu hrozilo na každém kroku?

Bolek Polívka: Ono se to nezdá, ale to dobrodružství v pohádce je obsažený, ale to osobní dobrodružství tam bylo taky.

Červený koberec: A s drakem to bylo taky dobrodružství?[singlepic id=4190 w=250 h=200 float=right]

Bolek Polívka: S drakem? Drak tam byl imaginární.

Červený koberec: Jak se vám reagovalo, když tam prakticky nic nebylo?

Bolek Polívka: Musíte si ho představit. Já jsem si ho nepředstavoval takovýho, jaký je. Takže jsem si ho představoval jinak. A ono je to dobrý právěže, když člověk hovoří se svojí představou, která se tam potom dodá.

Červený koberec: A byl jste překvapen z toho, co jste viděl na plátně?

Bolek Polívka: Jo, příjemně, příjemně. Ty animace jsou takové akorát. Není to příliš, je to malinko. Jak bych to řekl… je to krůček totální preciznosti a to je na tom zajímavý. Jak na tom drakovi, tak i ty zvířátka. Je to film, který je plný záhad a zázraků a překvapení. Se mi to moc líbilo. Už se těším, až to uvidí děti naše.

Červený koberec: Tak to vypadá, že v pohádkách se vám zalíbilo. Plánujete nějakou další pohádku do budoucnosti?

Bolek Polívka: No uvidíme. Já celkem… To je vlastně moje první zkušenost snad s pohádkou. My jsme kdysi hráli v divadle Na provázku Alenku v říši divů. Tam jsem byl, Bílým rytířem. Ale nějak moc těch pohádek jsem nehrál. To víte, když bude nějaký slušný čert, tak budu velmi rád.

Červený koberec: Takže čerta byste si zahrál?

Bolek Polívka: Jo.

Červený koberec: Děkuji moc za rozhovor.

[singlepic id=4186 w=500 h=500 float=center]

(photo: cervenykoberec.cz)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací