Seznámení se seriálem Agents of the S.H.I.E.L.D.

[singlepic id=4288 w=120 h=120 float=left]Superhrdinové nemohou zasahovat všude.

 

Vzpomínáte si na smrt agenta Phila Coulsona (Clark Gregg) v Avengers? Byl to jeden z mála okamžiků, kdy se film pokoušel o dosazení lidského a emocionálně silného prvku. Nemluvě o tom, že skrze tragédii dodal Nick Fury hrdinům najevo, že nesmí zradit důvěru obyčejných lidí.

[singlepic id=4242 w=200 h=400 float=right]Nebuďme naivní – agent Coulsoun se vrací mezi živé a bude mít v televizi vlastní show!

Vlastně to jen opět potvrzuje, že Loki je věčný lůzr. Plně nezvítězil ani v nerovném boji lehce zakrslého obra vyzbrojeného magií s jedním mrzkým „Midgarďanem“… Podle dostupných zpráv to vypadá, že Fury „nekecal“ pouze o agentových kartičkách s Kapitánem Amerikou a v zájmu motivace svých superkolegů pouze odklidil přeživšího pracovníka. Toho teď čeká post, kde bude moci sloužit v seriálu Agents of the S.H.I.E.L.D. každý týden v televizním přenosu. Na obrazovkách si ho zřejmě nebude moci pustit například Tony Stark, zato my ano. Konečně budou ti muži a ženy v čer.., totiž v kvádru dobří také na něco jiného, než na zprostředkování kontinuity mezi kapitolami ságy Marvelu.

 

[singlepic id=4245 w=600 h=400 float=center]

 

Samozřejmě jsem to sice shodil na Furyho, ale ve skutečnosti si to vymyslel režisér Avengers a producent chystaného seriálu Joss Whedon.

„Prvek ‚malého muže‘ je něco, co mě vždycky rozvášnilo.“ říká stvořitel seriálů jako Buffy, přemožitelka upírů nebo Firefly. „Nikdy jsem neviděl lepšího ‚malého muže‘, než je Clark Gregg.  Představa toho světa kolem superhrdinské komunity si získala moji pozornost. Jsou to lidé, kterým návštěva Ničitele vyrazí okna v obchůdku. Jedná se o příběhy s osobnějším rázem a tudíž vhodné pro televizi, jež půjde spojit s vizuálním stylem a étosem a dokonce i s mytologií marvelovských filmů. Myslím, že můžeme dát dohromady skutečně skvělý ansámbl s Clarkem v čele.“

Clark hovoří více než nadšeně. „Když mi Joss popsal záhadu v Agents of the S.H.I.E.L.D. a složitost nezodpovězených otázek o Philu Coulsonovi, jak si s tím snaží poradit, přišlo mi to fascinující a  vystihující svět komiksů a jejich souvislosti tak, jak jsem jim porozuměl, že mne měli okamžitě na palubě.“

V seriálu možná sem tam dostane cameo i nějaký ten superhrdina z filmů, ale ti nebudou, jak z konceptu vyplývá, ve středu dění. Nový svět po seskupení Avengers se potýká s jiným druhem extravagantních osob. Lidem s touhou po superschopnostech majícím blíže k padouchům.

 

Jakému týmu bude vlastně Coulson velet?

S.H.I.E.L.D. musí být mobilní a případně také splňovat nějaké ty genderové a etnické kvóty. Toto vše je zohledněno v osobě elitní pilotky a expertky na zbraně Melindy May. Tato žena je popisována jako tvrdá, ale zároveň přemýšlivá veteránka pronásledovaná bolestivými vzpomínkami a schopná splnit víc, než jí je pouze přikázáno.

[singlepic id=4246 w=200 h=400 float=right]Melindu bude představovat herečka čínského původu Ming-Na Wen, která začínala v americké soap opeře As the World Turns a od té doby jí žádná potrhlost nebyla cizí. Pravda, dostala se ve vedlejší roli do vážného spekulativního sci-fi dramatu Rain Without Thunder, ale brzy se umoudřila a mohli jsme ji spatřit v první adaptaci bojové videohry Street Fighter. Na samotného Iron Mana, Roberta Downeyho Jr. narazila při natáčení snímku Láska na jednu noc. Významná je i pro svůj výkon v dabingu, jímž vzdala čest svému asijskému původu. Namluvila totiž hlavní hrdinku obou dílů animovaného snímku Legenda o Mulan a podílela se i na japonském kulturním dědictví, když se zapůjčila pro Dr. Aki Ross ve Final Fantasy: Esence života… No, snímek sám nebyl zrovna úspěchem, jak si někteří z nás mohou pamatovat. Podobně neblahý osud měl na televizní scéně seriál Stargate Universe, kde jako lesbická představitelka civilistů Camille Wray bojovala na vesmírné lodi s vojenským vedením.

Snad tedy nebudou agenti po vzoru Universe zastaveni po dvou sezónách.

 

[singlepic id=4240 w=200 h=400 float=right]Žádný tým se neobejde bez nějakého toho problémovějšího jedince. Princ Krasoň vyobrazený vpravo se jmenuje Grant Ward. I když mu nechybí morální základy, je to tak trochu asociál a někdy neumí vyjít se svými kolegy. Jako agent však také patří mezi ty nejlepší.

V realitě jeho tvář nosí televizní herec Brett Dalton, jehož kariéra se teprve rozebíhá. Držme mu pěsti!

 

 

 

[singlepic id=4241 w=200 h=400 float=right]Teď přichází na řadu obligátní komická postava a zástupce geeků v seriálu. Navzdory stereotypu jde o pěknou holku, takže spousta fandů komiksů se určitě zamiluje. Skye je hackerka a potížistka posedlá superhrdiny, již S.H.I.E.L.D. na začátku seriálu naverbuje mezi civilisty. Možná bude Melinda hájit její práva… Konec konců, její představitelka Chloe Bennet je částečně čínského původu.

 

 

 

 

Už teď s tebou chci mít děti, Chloe.

[singlepic id=4244 w=600 h=400 float=center]

 

[singlepic id=4243 w=200 h=400 float=right]Tak tenhle páreček má spolu mít přímo sourozenecký vztah (prosím žádné vtipy založené na Hře o trůny nebo Písní ledu a ohně). Leo Fitz se specializuje na zbraňovou technologii, zatímco jeho dobrá přítelkyně Jemma Simmons je odbornicí na biochemii pozemských i mimozemských tvorů a z ní odvozenou biotechnologii. Pseudo-sestra život a pseudo-brácha smrt, jak to tak vypadá.

Ian De Caestecker je přitom synem dvou doktorů. Už v třinácti letech se objevil ve filmu Příběh upíra Rudolfka. Že by potenciální zábava pro úzkou skupinu pedofilních čtenářek Twilight? Nevím, nevím…  Kromě toho však zapadl, ovšem v roce 2012 byl nominován na televizní ocenění British Academy Scotland Awards za ztvárnění mladé verze slavného veterinárního chirurga Jamese Herriota.

Elizabeth Henstridge má však opět poněkud chudší a zatím zanedbatelnou filmografii.

 

Pilotní film uvidí Američané v září tohoto roku.

Nyní se kvůli traileru zalkněte netrpělivostí!

 

Tým herců vystupuje skutečně  “ sehraně“:

 

Pokud toho na vás bylo moc, tady máte extrémně krátkou pozvánku na Coulsonovo 7. podlaží:

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací