Pařba ve Vegas / The Hangover – recenze

[singlepic id=4167 w=200 h=200 float=left]Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas.

 

 

Že rozlučky se svobodou nemusí skončit vůbec dobře, nám dokazuje nejedna komedie, ale až Pařba ve Vegas učinila doslova boom v točení snímků na toto téma. Ale jak to všechno začalo?

 Nechybí ani naštvaný poskakující „korejčík“ a rozladěný Mike Tyson.

Roku 2009 jsme mohli poprvé zhlédnout osudy povedené partičky ve složení Doug (Justin Bartha), Alan (Zach Galifianakis), Stu (Ed Helms) a Phil (Bradley Cooper). Doug se za pár dní žení, tak ho kamarádi vezmou, kam jinam, než na mejdan do Las Vegas. Vše začíná nevinně. Čtveřice přátel se vyparádí, přiťukne si na střeše hotelu skleničkou sektu, spolkne pilulku na povzbuzení nálady a jde se na věc. Po efektním začátku pánské jízdy nás čeká střih a probuzení ve zdemolovaném pokoji s kocovinou mega rozměrů, tygrem na záchodě a novým přírůstkem do rodiny. Než zjistíme, co je to za dítě, co se to v noci sakra dělo a kam se ztratil ženich, čeká nás mnoho prekérních situací a vtipných momentů. Nechybí ani naštvaný poskakující „korejčík“ (Ken Jeong) a rozladěný Mike Tyson.

I když jsou některé scénky opravdu přízemní a založené na primitivních pudech, jsou okořeněny šíleností a pořádnou dávkou nevšednosti, až nám zkrátka nezbývá nic jiného, než se smát. Gag je vršen na další gag takovým způsobem, že se na první pohled zdá, že se tento ohromný hrad z karet musí brzy zhroutit. Opak je ale pravdou, jednotlivé karty drží pohromadě napínavá zápletka, která je rozuzlena těsně před závěrem filmu.

Humorná pátrací road movie přinesla do komediálního rybníčku čerstvý vzduch, energii a elán, na kterém těží nejedna nepovedená kopie. Ať již jste byli na první Pařbě v kinech nebo si ji hodláte oživit doma na DVD, závěrečné fotoalbum (a nejen to) zaručeně pobaví i po letech.

Že by záběr z natáčení filmu Rain Man se vrací?

[singlepic id=4156 w=400 h=300 float=center]

Některé věci by ve střízlivém stavu neměly být viděny.

[singlepic id=4158 w=400 h=300 float=center]

Ve Vegas toho může zůstat více, než byste si byli přáli.

[singlepic id=4160 w=400 h=300 float=center]

0%

Humorná pátrací road movie přinesla do komediálního rybníčku čerstvý vzduch, energii a elán, na kterém těží nejedna nepovedená kopie.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací