Jen Bůh odpouští / Only God Forgives – recenze

[singlepic id=4379 w=200 h=200 float=left] Bůh měl napsat následující text.

 

Když jsem se naposledy viděl Ryana Goslinga, bojoval proti zločincům v Gangster Squad a někteří si dělali legraci z jeho hlasového projevu. V novém filmu Nicolase Windinga Refna ke zločincům patří a skoro nemluví… O čem by taky vyprávěl, když jeho postavě Julianovi zákonitě zůstává rozum stát, do čeho se to dostal. Sdílím jeho bolest.

Snímek je uvězněn v nerovnováze mezi takřka perfektním provedením svého natáčecího placu, jeho úchvatným zachycením kamerou, převedením akce ve střižně s doprovodem majestátní a exotické hudby na jedné straně a skoro nulovým dějem a postavami, které si svou hloubkou nezadají s kulisami školního divadla na straně druhé.

V Thajském hlavním městě se často v luxusních podnicích vraždí a mrzačí.

Ne, že by Jen Bůh odpouští byl pro děti. V Thajském hlavním městě se často v luxusních podnicích vraždí a mrzačí, přičemž je to uváděno v život nestvůrným koloběhem pomsty a ten, jenž v něj nevěří, je svými nadřízenými proklínán. Takto podané násilí není vysloveně samoúčelné, ale povýšit  na umění, jež chcete vidět znovu a znovu, se mu nedaří. Je ovšem pravda, že po nudných záběrech prostých na jakýkoliv děj přichází skoro jako osvěžení. Kromě toho, že jsou takto brutální (byť Julian je poněkud jiný), toho o postavách moc nevíme a proto nám mohou být ukradení i jejich představitelé. S Julianou drsnou matkou (Kristin Scott Thomas), pěknou to „milfkou“, je spíš legrace a s potěšením se pozoruje pouze Chang (Vithaya Pansringarm), odborník na ono mrzačení.

Film si určitě vypěstuje následovníky zkoumající veškeré stránky kontextu a možné náznaky nevyřčeného. Děkuji – já se do toho pouštět nebudu! Uchovám si pár hezky natočených chvil a budu předstírat, že z nepovedeného filmu nic víc neznám.

„Zavazadlo označené jako „Končetiny nepřátel“ pošlete na pokoj Beatrix Kiddo.“

[singlepic id=4370 w=400 h=300 float=center]

Svým protivníkům držím pěsti.

[singlepic id=4372 w=400 h=300 float=center]

„Tady vyhazečská služba. Prosím neodporujte.“

[singlepic id=4374 w=400 h=300 float=center]

0%

Film si určitě vypěstuje následovníky zkoumající veškeré stránky kontextu a možné náznaky nevyřčeného. Děkuji - já se do toho pouštět nebudu!

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací