Princ z Persie: Písky času / Prince of Persia: The Sands of Time – recenze

Sbalte si žabky, láhev s vodou, pokrývku hlavy a pojďte se ohřát a vychutnat sluníčko s princem Dastanem na žhavé písečné pláně Persie.
 
 
V první řadě, než půjdete do kina na tento film, je důležité ujasnit si, co od filmu očekáváte.  Princ z Persie pochází z dílny Walt Disney Pictures, tudíž čekat brutální bojové scény, hektolitry krve a filosofování, je čiré bláznovství. Pokud se těšíte na oddechovou, letní popcornovou podívanou, budete velmi spokojeni.

Šarmantní princ Dastan je neprávem obviněn z vraždy krále. S krásnou prinzeznou Taminou se snaží očistit své jméno a odhalit pravého vraha. Do rukou se mu dostane magický předmět – dýka, která obrací tok času. Dastanovo dobrodružství tak získává druhý, hlubší a duchovní rozměr.

Akční scény jsou svižné a hlavně ze začátku filmu se nesou ve stylu parkouru. To je akrobaticko – atletické skákání a šplhání po zdech a střechách (cca do konce první třetiny, ale střípky se objevují i později).

Výprava je velice povedená. Kulisy působí velmi realisticky a ne jako papundeklové napodobeniny. Z plátna na Vás doslova praží slunce a pokud jste si sebou do kina přinesli propriety zmiňované v úvodu, nebudete litovat.

Příběh není nijak složitý, ale komu by se chtělo v tom „pařáku“ nějak moc přemýšlet. Letní blockbustery jsou k tomu, aby člověk vypl, bavil se a chroupal popcorn. Pokud si budu chtít pořádně zavařit mozkové závity, půjdu na jiný film (třeba Prokletý ostrov).

Herecké obsazení se povedlo. Nedokázala jsem si představit, že by Jake Gyllenhaal mohl hrát prince Dastana, ale mohl. Tahle role mu naprosto sedí. Páni nechají oči na princezně Tamině (Gemma Arterton). Proradný Nizam si jinou tvář, než tu  Sira Bena Kingsleyoho, nemohl přát.

Pokud jste znalci hry, užijete si spoustu odkazů na ni. Diváci herní předlouhou nepolíbení si prostě jen užijí exotický film. Narozdíl od Souboje Titánů nebo Robina Hooda se nebudete nudit. Princ z Persie: Písky času je povedená adaptace počítačové hry.
 

Mr. a Mrs. mokrý hábit.


 

A nyní opakujte po mě ……


 

Pozor, skáááááču!


 

75%

Princ z Persie: Písky času / Prince of Persia: The Sands of Time

Pokud jste znalci hry, užijete si spoustu odkazů na ni. Diváci herní předlouhou nepolíbení si prostě jen užijí exotický film. Narozdíl od Souboje Titánů nebo Robina Hooda se nebudete nudit. Princ z Persie: Písky času je povedená adaptace počítačové hry.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací