Gargamel se rozpovídal o filmu Šmoulové 2

[singlepic id=4317 w=120 h=120 float=left]Gargamel představuje nový model skřítků – Neplechy!

 

Ahoj, děti! Jmenuji se Gargamel, a pokud jste o mně ještě neslyšeli, jsem čaroděj. Práce je to osamělá a se svými kolegy jsem se přestal stýkat v době, kdy si z mého jména a trvalých neúspěchů začal dělat legraci i Rumburak. Přitom ten chlap je naprosto namydlenej, když mu seberete plášť a prsten a všichni se mu za zády smějou, že si ze dvou princezen vybral tu horší.

Pro izolaci jsem si zvolil samotu u lesa a společníka mi od té doby dělá jenom kocour, jehož jsem pojmenoval po andělu smrti. Někdy bych si přál, aby mí rodiče přemýšleli stejně. Můj život se změnil díky objevu malých modrých skřítků jménem Šmoulové. Z nich extrahovaná esence by mi umožnila se konečně stát tím největším čarodějem na světě!!! Navzdory řadě pokusů se mi je nepodařilo nikdy pochytat. Chtěl jsem je porazit tak, že jim stvořím ženskou, ale kupodivu ani to nezabralo.

[singlepic id=4405 w=250 h=300 float=right]Vzchopil jsem se. Loutkové divadlo mi vrátilo potřebné soustředění a moje čáry mi pak ukázaly cestu ke Šmoulí vesnici. Jeden z Šmoulů, Nešika, mi pomohl ještě víc a mohl jsem se dát do sběru. Naneštěstí jsem se při pronásledování Taťky Šmouly a několika dalších pidižvíků prošel portálem stvořeným Modrým Měsícem a dostali jsme se na zvláštní místo zvané New York, kdesi v budoucnosti.

A od toho se odvíjel příběh filmu z léta páně 2011. Šmoulové našli azyl u Patricka Winslowa (Neil Patrick Harris) a Grace (Jayma Mays), jeho manželky v očekávání. Já sám jsem navázal spojenectví s Patrickovou chlebodárkyní Odile (Sofía Vergara) v subplotu, který tak trochu vyzněl do ztracena, abych byl upřímný. A vůbec, všichni jste viděli, jak to dopadlo – Šmoulové se vrátili domů, zatímco já prohrál.

 

Zazvonil zvonec… A Šmoulům byl konec?

[singlepic id=4814 w=600 h=600 float=center]

 

Vypadá to, že kupčíci z hollywoodu uspěli tam, kde já jsem selhal. Proměnili Šmouly ve zlato! Takže celá naše parta se toto léto vrací v sequelu. Mne bude hrát opět Hank Azaria, známý tím, že propůjčil hlas mnohým postavám v pořadu o žlutých lidičkách jménem Simpsonovi. No, pořád lepší žlutá než modrá. V tomhle ohledu mu nemůžu odpustit, že vůbec poprvé si zahrál ve filmu s názvem Cool Blue… Hned poté však zamířil do Pretty Woman, proti čemuž nic nemám.

Jako dabér propůjčil hlas kromě obyvatel Springfieldu třeba také netopýru Bartokovi ve filmu Anastázie. S jeho pánem Rasputinem jsem se musel ztotožnit. Bartok později dostal dokonce i vlastní spin-off. Inu, se svým hlasem se vetřel do různých animovaných světů. Další černý puntík má ode mne za dabing dvou kuřat v neskutečně tupém velikonočním filmu Hop. Možná to ovšem napravil druhým dílem tučňáčí série Happy Feet.  Jeho účinkování v hraných snímcích jsem nikdy moc nesledoval, ale zarazilo mne, když jsem zjistil, že tento rok ho můžeme vidět ve filmu Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna. Stal se tam z něj Gerard Damiano, režisér slavného pornofilmu… No, mám radost, když je Gargamel spojený s něčím nečistým a úspěšným!

Uvězněn v cizím světě, odstěhoval jsem se až do Paříže, kde mohu rozeběhnout zkoušku nových alchymistických pokusů s vytvářením života a v konečném důsledku mé vytoužené šmoulí esence.

 

Heuréka! Stvořil jsem monstra!

 

Nikdo se v alchymii nestane Nicolasem Flamelem přes noc, ale moje výsledky nejsou zdaleka špatné. Neplechy nejsou sice Šmoulové se vším všudy, ale snad mi pomůžou ty skutečné pochytat, nebo alespoň získat Taťkovo zaklínadlo na jejich vytváření. Velkou roli v tom hraje Šmoulinka, můj dřívější výtvor, který, jak jste viděli, se dostane ke mně. Modrá soldateska ji bude chtít zachránit a zkontaktuje proto své staré spojence.

[singlepic id=4816 w=250 h=300 float=right]K převážně komediálním hercům z prvního dílu se připojí irská star Brendan Gleeson v roli Patrickova nevlastního otce Victora Doyla. Brendan se ukázal ve spoustě docela vážných děl – v televizním historickém filmu The Treaty vyjednával s Británii jako zástupce irského lidu. Pro mne jako středověkého čaroděje je to pořád vzdálená budoucnost a nemohu říct, že by mne to zajímalo. Azraela jsem jednou načapal, jak ho sleduje v Navždy a daleko a do mého živlu mne dostal, když vystupoval v mé době blízkému Statečnému srdci.

Nepokojnou historii národů britských ostrovů prožil také v televizním filmu Kidnapped nebo v dramatu Michael Collins, jehož název odkazuje k postavě, kterou on sám hrál v The Treaty. Kromě historie i magie mám pochopitelně rád i zločin – Brendan prý uchvátil filmové kritiky svým výkonem ve snímku Generál jako slavný velitel irských moderních zbojníků, takzvaných gangsterů – Martin Cahill.

Obsazen byl do mnoha velkofilmů (Království nebeské, Trója, A.I. umělá inteligence), v historickém eposu V srdci bouře: Churchill ve válce nosil jeho tvář sám vládce Britů Winston. Pak mne totálně zklamal. Ve třech filmech o Harry Potterovi se totiž propůjčil do role Alastora Moodyho, bystrozora, tedy lovce černokněžníků! Tak sympatický se mi zdál, tolik z dějin mi objasnil a najednou se ukazuje, že  se spojí proti mně se Šmouly! Tedy, v Ohnivém poháru to byl vlastně černokněžník v přestrojení, ale v něco takového nemůžu doufat dvakrát.

[singlepic id=4815 w=250 h=300 float=right]Dnes patří k tak trochu všudypřítomným hercům. Těžce nesu, že v komedii Pomáhat a chránit se z něj stal opět policista a nenapravil to ani účastí v animovaných pirátech. Roberta Redforda doprovázel v nedávném snímku Pravidla mlčení jako… policista v důchodu. Fujky, fujky! V chystané komedii Calvary z něj bude dokonce fráterník a v The Grand Seduction bude svádět… Bohužel doktora, aby zůstal v jeho komunitě.

Režírovat můj příběh bude opět „velmistr“ Raja Gosnell. Ani já nemohu příliš ocenit jeho filmy jako Sám doma 3, hraná série Scooby Doo či Agent v Sukni. Azrael u toho ovšem prská smíchy.

Pod scénářem je podepsáno pět lidí… Čtete správně, pět lidí bylo zapotřebí, aby napsali žertíky do Šmoulů. Jsou to J. David Stem (Jimmy Neutron, Už jsme tam?), David N. Weiss (Lumpíci v Paříži, Shrek 2, Bláznivej tábor), Jay Scherick (Jsem agent, Policajti na baterky, Hádej kdo?), Jayův spolupracovník David Ronn a Karey Kirkpatrick (Miláčku, zmenšil jsem nás! Stopařův průvodce po galaxii, Kronika rodu Spiderwicků).

Snad to nepošmoulujou…

Další kolo mého věčného souboje začíná pro Čechy 8. srpna 2013.

[singlepic id=4406 w=600 h=600 float=center]

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací