Wolverine – recenze

[singlepic id=2706 w=200 h=200 float=left]Být nesmrtelný přináší více užitku než škody.

 

Nejprotivnější, nejnevyzpytatelnější a nejzkaženější z X-Menů se vrací v samostatném filmu. The Wolverine víceméně navazuje na Poslední vzdor. Logan (Hugh Jackman) se jen velmi těžko vyrovnává se svým osudem a se ztrátou svých milovaných. Nejhorší na nesmrtelnosti je, že když přijdete o vůli k životu, jste v pěkné kaši. A přesně to se stalo. Zdeprimovaný Logan se schovává uprostřed aljašských lesů, ale i tam si ho najde červenovlasá smrtonosná panenka Yukio (Rila Fukushima). Právě v tento okamžik začíná Wolverinovo japonské dobrodružství.

V Malgoldově díle se podíváme na pouličního rváče s drápy z adamantia trochu z jiného úhlu. Logan se tentokrát nebude prát jen s vnějšími nepřáteli, ale hlavně sám se sebou. Jeho psychické sebetrýznění a chuť rozloučit se s pozemským životem je postupně nahlodávána novými pocity. Hold, osobní strážci jsou zkrátka neodolatelní.  I když tahle dějová linka je tak trochu zbytečná, neohrabaná a slouží jen k dosažení jediného cíle.

Zhruba první třetina snímku je povedená, jak z pohledu akce, tak komornějšího rozjímání. Seznamujeme se s důležitými okamžiky z Wolverinova života a zjišťujeme, že naše historie může příjemně i nepříjemně ovlivnit nejen naši budoucnost. Pohled na pochmurnou aljašskou přírodu a  kontrastní Japonsko je lákavý. Ochuzeni nebudeme ani o pekelně ostré drápy v nelítostné akci. Rozčílené zvíře v lidské kůži porcuje Japončíky na úhledné kousky.

Kulhající Logan ztrácí páru a svádí stále větší boj se svým vlastním já.

Do nudnější části odfrčíme rychlostí 500 kilometrů za hodinu. Perfektní rvačka na střeše šinkanzenu (japonský vysokorychlostní vlak) je opravdu povedená a doporučuji nemrkat a užít si každý její okamžik, protože nás čeká prudké zpomalení. Kulhající Logan ztrácí páru a svádí stále větší boj se svým vlastním já a zjišťuje, že i naše nejniternější přání by se raději nikdy neměla vyplnit. Pokud si myslíte, že je jen otázkou času, kdy si vylíže rány a ukáže tóčo, na které jen tak nezapomeneme, nemáte tak zcela pravdu. Největší bouři svalů totiž už máme za sebou a „těšit“ se můžeme pouze na ochuzené finále.

Film Wolverine je jiný a snaží se nám ukázat, že i živočišného Logana mohou trápit zlé sny. Je jen škoda, že po vydařeném začátku, kde se kocháme lokacemi, výbuchy, tvrdými údery i úžasnými depkami v rychlém sledu, snímek zabředne do něčeho lehce nemastného a neslaného. Závěrečné finále též žádnou parádu neudělá. Malá rada na závěr, rozhodně neutíkejte z kina po prvních vteřinách titulků a počkejte si na naději vzbuzující chuťovku.

Naštvat tohoto mutanta se opravdu nevyplácí.

[singlepic id=4769 w=400 h=300 float=center]

Hladové zvíře zavětřilo pach nevinného okatého kolouška.

[singlepic id=4771 w=400 h=300 float=center]

Polibky této ženy jsou doslava smrtelně svůdné.

[singlepic id=4045 w=400 h=300 float=center]

0%

Film Wolverine je jiný a snaží se nám ukázat, že i živočišného Logana mohou trápit zlé sny. Je jen škoda, že po vydařeném začátku, kde se kocháme lokacemi, výbuchy, tvrdými údery i úžasnými depkami v rychlém sledu, snímek zabředne do něčeho lehce nemastného a neslaného. Závěrečné finále též žádnou parádu neudělá. Malá rada na závěr, rozhodně neutíkejte z kina po prvních vteřinách titulků a počkejte si na naději vzbuzující chuťovku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací