Drsňačky / The Heat – recenze

[singlepic id=4913 w=200 h=200 float=left]Kráska a zvíře s policejními odznaky.

 

Komedii o tom, jak se sejdou dvě naprosto odlišné osobnosti, které spolu chtě nechtě musí vycházet, jsme viděli již nesčetněkrát. Snímek Drsňačky nám tentokrát představuje dvě dámy, které jsou rozdílné jak po fyzické, tak mentální stránce. Jak se s touto látkou popral režisér, který nám již naservíroval takové kousky, jako je film Ženy sobě či seriály Mad Men, Studio 30 Rock, Kancl a Tráva?

Svištění kulek kolem hlavy umí skamarádit i psa a kočku.Sarah Ashburn (Sandra Bullock) je krásná zvláštní agentka FBI, která je studená jako psí čumák a mezi její životní priority patří zejména kariérní postup a dodržování pravidel. Jejím opakem je ne příliš atraktivní bostonská policistka Shannon Mullins (Melissa McCarthy). Ta se s nikým a ničím nepáře a nebojí se vás sejmout vypálenou kulkou, vodním melounem či urážlivou poznámkou. Tyto dva nesourodé elementy musí vyřešit jeden zapeklitý případ a jak to tak bývá, svištění kulek kolem hlavy umí skamarádit i psa a kočku.

Drsňačky nepředvádí nic, co bychom už někdy neviděli, ale mohou se pochlubit slušně obsazenou ústřední dvojicí. Sandra Bullock oprášila svoje dovednosti z filmů o Slečně Drsňák a předvádí standardně dobrý výkon. Když odhalí štíhlé nohy v improvizovaných šortkách, nikdo by jí nehádal její skutečný věk (koketuje s číslovkou 50). Melissa McCarthy je sice o pět let mladší než Sandra, ale od dob populárního seriálu Gilmorova děvčata nám ještě více nakynula a tak trochu rozbředla. I právě proto jí bezesporu postava pouliční policistky, kterou si pletou s drogovou dealerkou a opilým štamgastem místní putyky, tolik sedla. Ovšem ať již patříte či nepatříte k fanynkám těchto hereček, tak střet elegantní upjatosti Sandry a vulgárního temperamentu Melissy na plátně poměrně dobře funguje.

I když se obě protagonistky snaží a předvádí to, co umí, nedisponují takovou silou, aby vytáhli tuctový a předvídatelný děj do vyšší úrovně, než je obyčejný průměr. Navíc se bohužel dočkáme i několika scén, které balancují na hraně vtipnosti a trapnosti. Například téměř minutový monolog na téma „Hledají se šéfovy koule“, jehož část jsme viděli již v traileru, patří zajisté k těm překračujícím tenkou hranici.

Drsňačky jsou mixem klasických klišé a zvratů, ale i poměrně fungující herecké chemie a humorných momentů. Nebudeme se sice popadat smíchy za břicho od začátku do konce (to by při přemrštěné délce 117 minut ani nešlo), ale pár příležitostí k upřímnému smíchu se najde. Příště by to ale chtělo zamyslet se a vdechnout do komedie z policejního prostředí trochu více originality a čerstvého vzduchu.

První kolo dámské pranice právě začíná.

[singlepic id=4915 w=400 h=300 float=center]

To musela být pořádně výbušná noc.

[singlepic id=4920 w=400 h=300 float=center]

„Tak si vyberte, dnes jsou se slevou.“

[singlepic id=4925 w=400 h=300 float=center]

0%

Drsňačky jsou mixem klasických klišé a zvratů, ale i poměrně fungující herecké chemie a humorných momentů. Nebudeme se sice popadat smíchy za břicho od začátku do konce (to by při přemrštěné délce 117 minut ani nešlo), ale pár příležitostí k upřímnému smíchu se najde. Příště by to ale chtělo zamyslet se a vdechnout do komedie z policejního prostředí trochu více originality a čerstvého vzduchu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací