Sex ve městě 2 / Sex and the City 2 – recenze

Čtyřlístek Carrie, Charlotte, Miranda a Samantha je zpět.
 
 
Sex ve městě nebyl, není a nikdy nebude o reálném světě. Ať již mluvíme o filmu či seriálu. Jen několik VIP si může dovolit každý den jíst ve vybraných restauracích a šatnu, větší než průmětný byt, mít plnou značkového oblečení a doplňků. Pak i problémy, které ústřední čtveřice řeší, působí někdy směšně. Ale pokud tuto „realitu“ vezmete jako fakt, můžete se dobře pobavit. Poslední věta nejvíce pasuje na vtipný, svěží a brilantně ironický seriál.

První film Sex ve městě byl dobrý. Kvalit seriálu nedosahoval, ale i zde (s přimhouřeným okem) jsem nalezla zmíněnou svěžest a ironii. Sex ve městě 2 je sice více vtipný, ale také laciný. I když prvních pár minut vypadalo slibně.

Vše začíná vzpomínkami Carrie na to, jak poznala své 3 nejlepší kamarádky. Flashbacky do 80. let jsou velmi úsměvné. I následná svatba (záměrně neprozradím čí) byla svým zvrhlým způsobem legrační. Ale jak jde čas dál (146 minut), vzdaluje se SVM2 od stylu seriálu víc a víc. Jako by nevěděli o čem v New Yorku točit, tak vyslali Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlottu (Kristin Davis), Mirandu (Cynthia Nixon) a Samanthu (Kim Cattrall) vylepšit si opálení ze solária do Abú Zabí (Abú Dhabí). To je hlavním městem a zároveň emirátem Spojených arabských emirátů. Představte si kombinaci tamnějších přísných puritánských pravidel pro ženy a povahu prostopášné Samanthy. To může skončit jedině katastrofou. Ale vzhledem k tomu, že je dospělá ženská, která by měla mít rozum, mohla by se trochu ovládat a nechovat jak rozmazlený teeneger. Hlavní zápletka tedy nic moc a většina myšlenek filmu (není jich mnoho), hnána až do nehezkých extrémů.

Ale některé problémy, které se zde řeší, jsou vtipné. Charlottiny radosti a strasti jako rodiče. Má chůvu na plný úvazek, a přesto se z péče o děti hroutí a nechápe, jak to některé matky bez pomocné síly mohou zvládnout. I když mít chůvu, mladou a bez podprsenky, má také své mouchy. Dalším příkladem je „nudné“ Carriino manželství. Vás by snad nenaštvalo, kdyby manžel nechtěl chodit každý večer ven a dal dvakrát do týdne přednost přinesené večeři u televize na gauči?

Jak zhodnotit Sex ve městě 2? Muži se u něho budou nudit více než u jedničky, ženy si v něm najdou své „střípky“. Ústřední ženské kvarteto sice zůstalo, ale spíš než Sex ve městě film připomíná další snímek na motivy teenegerovských komedií.
 

Piknik mezi tunami písku jedině v královském stylu.

 
 

Jsem žena. Vlastně, jsme čtyři ženy.

 
 

Miláčku, já chci mezi lidi. Už dva večery po sobě jsme doma.

 
 

35%

Sex ve městě 2 / Sex and the City 2

Jak zhodnotit Sex ve městě 2? Muži se u něho budou nudit více než u jedničky, ženy si v něm najdou své "střípky". Ústřední ženské kvarteto sice zůstalo, ale spíš než Sex ve městě film připomíná další snímek na motivy teenegerovských komedií.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací