One Direction 3D: This Is Us – recenze

[singlepic id=5181 w=200 h=200 float=left]Znáte Nialla, Zayna, Liama, Harryho a Louise?

 

Musím se přiznat, že já ne. Alespoň do chvíle, než vyšlo najevo, že se do kin chystá snímek One Direction 3D: This Is Us. Dokumentární film v režii Morgana Spurlocka představuje chlapeckou skupinu One Direction, která pobláznila srdce milionů mladých dívek.

One Direction vlastně vznikl úplnou náhodou. Niall, Zayn, Liam, Harry a Louis zkusili roku 2010 své štěstí jako jednotlivci v britské verzi talentové soutěže The X-Factor. Ani jeden z nich však neuspěl. Ale jak se říká: „Když to nejde dveřmi, zkuste to oknem.“  Zkušené a jistě vypočítavé oko Simona Cowella zavětřilo potenciál. Z různorodé pětice mladíků tak vznikl One Direction, který uchvátil britskou veřejnost a vynesl je v soutěži až na medailové pozice. Jakmile zhasla světla X-Faxtoru, zapracovaly davy nadšených dívek i protřelý producent Cowell a šlo to ráz naráz. Spojení docela příjemných mladíků, chytlavých (již známých) písniček, doteď dosažené mediální slávy a šikovného popostrkování vyšvihlo One Direction do čela hitparád.

Ale jak to tak bývá, udržet se na vrcholu není jednoduché, protože publikum dlouho neudrží svoji pozornost. Nyní se nabízí otázka: „Jak dát o sobě vědět, udržet si pozici, získat nové stoupence a ještě vydělat nějaké peníze?“ Nejjednodušší je natočit dokumentární film.

Sestřih záběrů z turné Take Me Home.V One Direction 3D: This Is Us uvidíme nejen momenty z již zmiňované talentové show, ale zejména sestřih záběrů z turné Take Me Home, které se konalo v roce 2012 i 2013 a skupinu zavedlo do Evropy, Severní Ameriky, Kanady, na Nový Zéland a do Japonska. Videa z pódia jsou střídány s pohledem nejen do zákulisí, ale i do domovů jednotlivých aktérů. Dokument nakousává, že vše není tak idylické, jak by se mohlo na první pohled zdát (stesk po domovu, neustálé vytížení, nedostatek spánku), ale i tak se drží hodně na povrchu a snaží se situaci prezentovat vesměs pozitivně. Dřina, zkoušky a tréninky jaksi ve filmu chybí.

Jak už jsem nakousla, One Direction 3D: This Is Us je zkrátka o propagaci a to se mu docela daří. Cílová skupina si svižnou 92 minutovou výpravu se svými idoly vychutná do poslední vteřiny. Pokud ale hledáte objektivní pohled na věc, budete velmi zklamáni. Dokument se snaží působit idylicky a předvést chlapce jako neposedné rošťáky, kteří se nebojí se svěřit se svými pocity. A právě to jejich fanynky chtějí (samy se k tomu přiznaly). Tvůrci si i docela pohráli s 3D (povedená je úvodní foto-koláž či hříčky během záznamů z koncertů).

Co myslíte, sedí tu známá hláška: „Dávám jim rok, maximálně dva!“

[singlepic id=5186 w=400 h=300 float=center]

Chcete mě?

[singlepic id=5189 w=400 h=300 float=center]

Uklízet po vystoupení One Direction není žádný med.

[singlepic id=5190 w=400 h=300 float=center]

0%

Jak už jsem nakousla, One Direction 3D: This Is Us je zkrátka o propagaci a to se mu docela daří. Cílová skupina si svižnou 92 minutovou výpravu se svými idoly vychutná do poslední vteřiny. Pokud ale hledáte objektivní pohled na věc, budete velmi zklamáni. Dokument se snaží působit idylicky a předvést chlapce jako neposedné rošťáky, kteří se nebojí se svěřit se svými pocity. A právě to jejich fanynky chtějí (samy se k tomu přiznaly).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací