Toy Story 3: Příběh hraček / Toy Story 3 – recenze

Máte rádi vůni jahod? Možná už nebudete.
 
 
Rok se s rokem sešel a Pixar opět vystrkuje růžky. A jak se zdá, nostalgická vlna ho po Up (Vzhůru do oblak) neopustila. Ve třetím pokračování příběhu hraček je nostalgie rovnocenným soupeřem hravosti a humoru.

Hoch Andy vyrostl a chystá se na univerzitu. Jeho staří dobří kamarádi Woody, Buzz Rakeťák, Brambůrkovi a další se bojí, co s nimi bude. Už si s nimi nikdo dlouho nehrál, cítí se opuštění a navíc neví, jestli skončí na půdě či na skládce a zda se ještě všichni setkají. Řízení osudu je dovede do Sluneční školky – ráj na zemi pro opuštěné hračky. Vůdčí hračkou je zde nadýchaný plyšový medvídek Mazel, který voní po jahodách. Jestli je to hodný vůdce či diktátor zjistíte ve filmu. Malá nápověda – tělesnou stráž mu dělá panenka miminka Batole.

Přišlo mi, že spousta scén musela být pro malé děti nepochopitelná a některé dokonce strašidelné (Batole na houpačce a v umývárně, o spalovně ani nemluvě). Být o pěknou řádku let mladší, asi se mi o těchto momentech budou zdát nehezké sny. Již víme, že ve filmu nalezneme hororové prvky. Ovšem nostalgie tu je servírována jako trojitá porce. Nejvíce v úvodu a závěru. Všem dospělým v sále bude v hlavě hlodat otázka: „Kde je můj medvídek z dětství? Kam se poděla moje mrkací panenka či červené autíčko?“

Pokud jste viděli předchozí Příběhy hraček, dopřejte si úsměvnou a nostalgickou tečku. Pokud jste neviděli ani jedničku a ani dvojku, nevadí, jděte určitě taky. Nenechte si tento vzpomínkovo-dobrodružný příběh ujít. Jen se nelekejte, když po návratu z kina zamíříte na půdu nebo do sklepa oprášit svého oblíbeného kamaráda z dětství. Hold, Pixar to zase dokázal!

Jak je v poslední době zvykem a „cool“, i Příběh hraček 3 dostal trojrozměrný háv. No, pokud půjdete na 2D, o nic nepřijdete. Jen Vaše peněženka zaznamená menší ztráty.

Je známo, že každý film od Pixaru má svého „předskokana“, svůj „předfilm“. Příběh hraček 3 není výjimkou. A jako vždy je velmi originální a povedený. Taková třešinka na dortu, kterou dostanete jako uvítání. Užijte si kouzlo Dne a Noci.
 

Sofiina volba.


 

Já jsem Mazel a moc rád se mazlím.


 

Hazard se šíří i mezi hračkami.


 

85%

Toy Story 3: Příběh hraček / Toy Story 3

Je známo, že každý film od Pixaru má svého "předskokana", svůj "předfilm". Příběh hraček 3 není výjimkou. A jako vždy je velmi originální a povedený. Taková třešinka na dortu, kterou dostanete jako uvítání. Užijte si kouzlo Dne a Noci.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací