Zataženo, občas trakaře 2 / Cloudy with a Chance of Meatballs 2 – recenze

[singlepic id=5131 w=200 h=200 float=left]„Ještě minutku a to jídlo by nás zkonzumovalo!“

 

Stroj, který mění vodu na jídlo, myslíte si, že se jedná o fikci nebo realitu? Pro obyvatele ostrova Swallow Falls jsou tato slova doslova noční můrou. Výtvor vynálezce Flinta Lockwooda FLDRMDR (nebo jak) se v animáku z roku 2009 tak trochu vymkl kontrole a místo lahodných pochoutek přivolal na místní špagetový uragán a jiné jídelní katastrofy.

Nyní se s Flintem a jeho kamarády setkáváme znovu. Zataženo, občas trakaře 2 začíná jen pár minut po happy endu prvního dílu, kdy se obyvatelé dozvídají, že musí milované domovy opustit, než se ostrov vyčistí od tlejících zbytků obrovského jídla. Vše ale není takové, jak se na první pohled zdá. Stroj na pochoutky totiž nebyl zničen. Právě naopak. Přivádí totiž k životu jedinečné křížence jídla a zvířat. Ostrov tak zaplavili takodýlové, neposedné okurky, banánopštrosi, kantylopy, burgantule, plamangáci, krimpanzi, moskytousti a další úžasní tvorové. Geniální vědec Chester V vyšle Flinta do srdce oživlého ostrova, aby tam zjednal pořádek. Jsou ale jeho úmysli takové, jaké se na první pohled zdají být?

Tvůrci zde neskutečně popustili uzdu fantasii a vznikli magičtí tvorové.Základ Zataženo, občas trakaře 2 tkví v opravdu originálním ztvárnění jídla. Tvůrci zde neskutečně popustili uzdu fantasii a vznikli magičtí tvorové, jež jsou roztomilí, vtipní, ale dokáží i nahnat strach. Na tuto složku snímku je nabaleno obrovské množství povedených gagů a vtipných slovních hříček.

Nechybí ani staří známí. Ochuzeni nebudeme o suchý humor kameramana Mannyho, potrhlého Brenta, hrdého Flintova otce Tima, vždy připraveného policejního důstojníka Earla a překrásnou a chytrou Sam. Ovšem, co by to bylo za pokračování bez nových tváří. O naši přízeň bude usilovat trochu otravná lidoopka Barb a Chester V, jehož zrod byl bezesporu inspirován geniálním Stevem Jobsem.

Pestrobarevnému dobrodružství na atraktivnosti trochu ubírá jednoduchý a předvídatelný příběh. I tak se jedná o velmi povedený a vtipný animák, který pobaví nejen dětské, ale i dospělé diváky. Pokud zamíříte do kina s kvalitním 3D, dejte tentokrát třetímu rozměru šanci.

Neohlížejte se, jde za námi kuře.

[singlepic id=5420 w=400 h=300 float=center]

Nerušit, teď tu jsme my!

[singlepic id=4828 w=400 h=300 float=center]

Ostrov Swallow Falls už nikdy nebude jako dřív.

[singlepic id=4829 w=400 h=300 float=center]

0%

Pestrobarevnému dobrodružství na atraktivnosti trochu ubírá jednoduchý a předvídatelný příběh. I tak se jedná o velmi povedený a vtipný animák, který pobaví nejen dětské, ale i dospělé diváky. Pokud zamíříte do kina s kvalitním 3D, dejte tentokrát třetímu rozměru šanci.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací