Turbo – recenze

[singlepic id=5531 w=200 h=200 float=left]Připoutejte se, hlemýždí jezdci se zahřívají na startovní čáře.

 

 

Dokážete si představit šneka, který uhání po silnici rychlostí několik stovek kilometrů v hodině? Režisér David Soren a scénáristé Darren Lemke, Robert D. Siegel a (opět) David Soren rozhodně ano. Díky bezbřehé fantasii nadaných tvůrců se tak můžeme seznámit s Turbem a stejnojmenným originálním animákem. Po řadě dvojek (Šmoulové 2, Zataženo, občas trakaře 2, Já, padouch 2) a spin offů (Letadla) nás čeká úplně něco nového.

Turbo je obyčejný hlemýžď zahradní, který den co den pracuje se svým bratrem Četem v rajčatové zahrádce u malého domku. No, označení obyčejný není tak úplně pravdivé. Turbo má totiž na šneka bláznivé sny plné rychlosti, závodů a stupňů vítězů. Pilně trénuje a doufá, že jednoho dne se zúčastní slavného závodu Indy 500. Jeho idol, šampion Gustav Nafťák říká: „Žádný sen není moc velký a žádný snílek není moc malý.“ Velmi brzy se ukáže, že tato slova jsou více než pravdivá.

V první řadě je důležité uvědomit si, že Turbo je pohádka se superhrdinskými rysy a vše je tu možné, ať již fyzikální a jiné zákony říkají cokoliv. Pokud přestanete rozebírat fakt, že je logicky vyloučené, aby šnek uháněl rychlostí 200–300 km/h, ušetříte si mnoho problémů. V tu ránu se totiž před vámi otevře možnost prožít 96 minut v milé a zábavné společnosti.

Tuctovější příběh je protkán spoustou vtipných scének, dialogů a momentů.Turbo nepředstavuje nijak světoborný koncept. Podceňovaný outsider je přesvědčovaný rodinou i okolím, že by měl být spokojený s tím, co má a nesnažit se prodrat tam, kde nemá co dělat. Zkrátka, bezpečí je na prvním místě a touha po něčem jiném je, mírně řečeno, nebezpečná. Turbo si ale nenechá do ničeho mluvit a jde si směle za svým cílem. Cestou potká mnoho nových kamarádů i nepřátel, kteří umí jednoduše řečeno pobavit. Tuctovější příběh je protkán spoustou vtipných scének, dialogů a momentů. Dočkáme se i narážky na populární filmovou sérii, které je rychlost a zběsilost více než vlastní.

Hodina a půl v kině utíká opravdu bleskovou rychlostí. Přesně vy stylu Turba. Pořád je na co koukat a je jedno, zda se nacházíme v malebné zahrádce plné masitých rajčat, na dálničním přejezdu či na závodní dráze. Vizuální zážitek z filmu je umocněn i 3D efektem. Vtáhne nás nejen do obrazu, ale zaútočí na nás i z plátna.

Někdo k cíli chvátá mílovými kroky a jiný se šourá centimetr po centimetru, palec po palci.

[singlepic id=5532 w=400 h=300 float=center]

To je on, váš nový šampión.

[singlepic id=5540 w=400 h=300 float=center]

I šneci si potrpí na styl a vytuněný design.

[singlepic id=5548 w=400 h=300 float=center]

0%

Hodina a půl v kině utíká opravdu bleskovou rychlostí. Přesně vy stylu Turba. Pořád je na co koukat a je jedno, zda se nacházíme v malebné zahrádce plné masitých rajčat, na dálničním přejezdu či na závodní dráze. Vizuální zážitek z filmu je umocněn i 3D efektem. Vtáhne nás nejen do obrazu, ale zaútočí na nás i z plátna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací