Make Your Move – recenze

[singlepic id=5563 w=200 h=200 float=left]Romeo a Julie na tanečním parketu.

 

Duane Adler rozšířil svou filmografii o další taneční počin. Po snímcích Salsa, Nežádej svůj poslední tanec, Let’s Dance a Dokaž to!, kde figuroval jako scénárista, zřejmě došel k závěru, že nasbíral dostatek zkušeností a u filmu Make Your Move si přibral i režisérské křeslo. Tentokrát ale nepropadneme latinsko-americkým rytmům a ani si nebudeme obouvat baletní špičky, v hlavní roli se seznámíme s málo medializovaným tanečním stylem.

Kdo viděl trailer, ví, že ústřední pár Donny (Derek Hough) a Aya (BoA) mají nejedno rytmické eso v rukávu. Oba dva propadli kouzlu stepu. Není důležité, kde se právě nacházejí a jaké mají obuté boty, umí to pekelně rozjet. Dovoluji si říci, že v této disciplíně kraluje Donny. Ať již vystupuje sám nebo s komparzem, stojí to za to. Aya ale nezůstává o nic pozadu. Pokud její podrážky neklapou, rozjíždí to se svoji dívčí partou ve vířivém tanci kolem dunících bubnů. V tomto ohledu se Make Your Move postaral o lehký svěží vánek.

Romance jako v shakespearovském dramatu je na světě.Ovšem vše ostatní zůstává tak nějak při starém. Opět proti sobě bojují dvě znepřátelené skupiny. V tomto případě budeme sledovat válku dvou tanečních klubů a jejich šéfů. Mezi nimi stojí právě Donny a Aya a romance jako v shakespearovském dramatu je na světě. Všichni samozřejmě dopředu víme, jak tato šarvátka dopadne.  Děj zkrátka recykluje a lehce přetváří k obrazu svému časem ověřenou klasiku.

Když už příběh nic nového nepřináší, stojí za to alespoň taneční čísla? Jak už jsem nakousla, naši novodobí Romeo a Julie jsou skvostní a nikdo jim nemůže upřít elán, obrovský talent a charisma. Jakmile se ale na plátně objeví jiní tanečníci, jde úroveň rapidně dolů. Tvůrci si sice vyhráli s pozlátkem jednotlivých čísel, ale to nezmění nic na tom, že jednotlivé kroky a choreografie jsou tuctové a nedosahují takové náročnosti, jak by si film zasloužil.

Make Your Move vyniká perfektní a hlavně talentovanou hlavní dvojicí a volbou stepu jako ústředního tanečního stylu. Zbytek je bohužel spíše průměrný až podprůměrný. Ve finále nás tak čeká klasická „trsám, trsám“ pohádka s dobrým koncem.

Cirkus bude!

[singlepic id=5207 w=400 h=300 float=center]

Každý taneční film musí mít svoji luxusní párty.

[singlepic id=5208 w=400 h=300 float=center]

S námi si nezahrávejte, jinak vám nakopeme zadek.

[singlepic id=5209 w=400 h=300 float=center]

0%

Make Your Move vyniká perfektní a hlavně talentovanou hlavní dvojicí a volbou stepu jako ústředního tanečního stylu. Zbytek je bohužel spíše průměrný až podprůměrný. Ve finále nás tak čeká klasická „trsám, trsám“ pohádka s dobrým koncem.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací