Machete zabíjí / Machete Kills – recenze

[singlepic id=5497 w=200 h=200 float=left]Nejen tentokrát bude Macheteho provázet síla a věrná mačeta.

 

Štve vás všude číhající realita? Trend poslední doby je být čím dál tím více opravdový a temný. Nechce se vám alespoň na chvíli utéct od toho skutečného k něčemu, mírně řečeno, nerealistickému? Sáhnete-li po výtvoru Roberta Rodrigueze, dostane se vám drsné pohádky pro dospělé.

Machete (Danny Trejo) není na filmovém plátně žádným nováčkem. Poprvé jsme se s ním setkali ve fiktivním traileru mezi snímky Auto zabiják a Planet Terror a roku 2010 dokonce v celovečerním akčním hitu. Nyní se s ním potkáváme znovu, protože Macheteho zkrátka nelze zabít. Jeho nejnovější mise ve službách amerického prezidenta (Charlie Sheen, vlastním jménem Carlos Estevez) ho zavede až do míst, kam se žádný obyčejný smrtelník jen tak nedostane.

Zběsilá jízda v režii Rodrigueze začíná jak jinak, než netradičně. Přivítá nás praskající obraz a upoutávka na další, v pořadí již třetí, Machetovo dobrodružství. Narážky na toto pokračování nalezneme v průběhu celého filmu a budou opravdu vtipné, protože si utahují z veleznámé šestidílné série.

Hračičkářský Rodriguezův styl má zkrátka jednoduchý cíl, pobavit.Vraťme se ale zpátky k Machete zabíjí. První díl byl „ulítlý“, ale dvojka je ještě mnohem ujetější a místy překračuje i pomyslnou hranici. Hračičkářský Rodriguezův styl má zkrátka jednoduchý cíl, pobavit jeho, pobavit herce a pobavit diváky. Zapomeňte na fyziku, matematiku, biologii, chemii i logiku, Machete se řídí svými vlastními zákony (i když někdy trochu až moc přitaženými za vlasy). Ani 24 hodin není, co bývalo.

Že se nejčastěji ocitneme ve společnosti vrásčitého a věčně nabručeného hrdiny je jasnější, než pověstná facka, ale se svou troškou do mlýna přijde i kopa známých a talentovaných umělců. Jmenujme například čtveřici (nejen) herců Antonio Banderas, Cuba Gooding, Jr., Lady Gaga a Walt Goggins, kteří propůjčili svoje osobité kouzlo a nesporný talent tajemné postavě El Camaleon nebo megalomanského padoucha Voze (Mel Gibson), obchodníka se smrtí s montážní linkou. Chybět samozřejmě nemohou ani krásky, které je lepší nenaštvat. Amber Heard, Michelle Rodriguez, Sofía Vergara a Alexa Vega mistrně ovládají nejen svoje ženské zbraně.

Machete zabíjí rozhodně není pro každého a musí se k němu přistupovat s velkým nadhledem. Kulky tu záhadným způsobem míjí svůj cíl, sekáčky jsou chytány za letu vzduchem, elektrický proud už není to, co býval a nad výbavou některých podnikatelek by Austin Powers slintal blahem. Pokud přistoupíte na pravidla hry a vybavíte se „švýcarskou mačetou“, budete spokojeni. Jestliže vám ale vadí pohled na krev a vnitřní orgány, zůstaňte raději doma.

P. S. Přibalte si s sebou do kina 3D brýle, ty červeno-modré… :-)

Netradiční výbava Miss San Antonio.

 [singlepic id=5751 w=400 h=300 float=center]

Ale já jsem si u vás žádný účet nezakládal.

 [singlepic id=5769 w=400 h=300 float=center]

Padesát odstínů šedi v drsnějším podání.

 [singlepic id=5780 w=400 h=300 float=center]

0%

Pokud přistoupíte na pravidla hry a vybavíte se „švýcarskou mačetou“, budete spokojeni. Jestliže vám ale vadí pohled na krev a vnitřní orgány, zůstaňte raději doma.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací