Elsa představuje v preview své Ledové království

[singlepic id=5984 w=120 h=120 float=left]Jedna princezna nás zmrazila, druhá za ní utekla.

 

Zdravím vás dětičky a rodičové. Jmenuji se Elsa, jsem královská dcera a v mé vlasti Arendelle mi bylo souzeno nastoupit na trůn. Bohužel, během mé korunovace nám tady trochu zatuhlo. Místo abych započala úspěšnou vládu plnou prosperity, uvrhla jsem zemi do neštěstí. O tom, jak k tomu přesně došlo a co následovalo, se dozvíte v novém animovaném filmu Ledové království od Disneyho.

 

Narodila jsem se do špatné doby

Starý dobrý Walt má rád klasické pohádky a neváhá si je přepsat, pokud by jeho pokladnici naplnila zajímavější nebo mládeži přístupnější verze. Možná jste už slyšeli o jistém příběhu od Hanse Christiana Andersena s názvem Sněhová královna. O tom, jak troll nebo snad ďábel vytvořil zrcadlo, které vše v odraze zošklivovalo, ale pak si ho rozbil a jeden ze střepů poskvrnil chlapce jménem Kai. Toho pak unesla Sněhová královna a záchrany se dočkal z rukou vlastní sestry Gerdy.

[singlepic id=5994 w=600 h=500 float=center]

 

Tak tím se lidé u Disneyho nechali inspirovat jen volně. Měnili, měnili, až úplně pozměnili. Nakonec je nejvíc zajímala samotná Sněhová královna, tedy já. Víte, už od dětství jsem uměla kouzly ovládat mráz. Kdybych přišla na svět ve vašich časech, nejspíš bych si pořídila kostým a využila své superschopnosti v boji se zločinem. Svou malou sestru Annu jsem ovšem kdysi onou proklatou mocí málem připravila o život, takže smůla. Musela jsem vše utajit a dlouho mi to opravdu šlo. Jenže pak přišel den mého nástupu na trůn. Má moc se najednou nekontrolovaně projevila a celé království bylo uvrženo do věčné zimy. V Narnii mi na to nepřišli, ale tady byla spojitost se mnou nepopiratelná. Lidé si katastrofu spojili se starým proroctvím a mne označili za zrůdu. Zvláště aktivní byla v odporu vůči mně frakce vévody z Weseltonu.

[singlepic id=5991 w=350 h=200 float=right]Víte, co? Mají pravdu. Jsem asi opravdu příšera. Přede všemi schovaná v ledovém paláci, kde snad nikomu neublížím, jsem si stvořila siláka, který se už postará o mou ochranu. Při dřívějších hokusech pokusech mi vyšel naprostý trumbera, sněhulák Olaf.

 

Trailer 1: Olafa jsem nechala běžet. Byl slabý a často si neviděl na špičku nosu. Šla mu jen hra s vlastním tělem. Údajně si našel sobího kamaráda.

 

Má sestra je blázen

Dost o hloupém sněhulákovi. Už jsem vám vyprávěla o své sestře. Anna je hodná, ale naprosto naivní, lépe ztělesňuje sadu disneyovských princezen, kam jsme byly oficiálně přidány obě. Věří, že jde ještě pomoci jak mně, tak celému království. Nebudu jí brát iluze, ale PROSTĚ CHCI ZŮSTA SAMA! Anna se i tak vydá na výpravu do mého paláce. Holčička chce překročit zamrzlou krajinu plnou přírodních pohrom, kouzel i nebezpečných trollů. Není úplně pitomá, takže ji doprovodí horal jménem Kristoff, jemuž patří jelen Sven z předchozího traileru. V zachmuřené krajině se jim nakonec bude hodit i Olaf. Alespoň je někdo rozesměje.

 

Trailer 2: Korunovace o 21. narozeninách mi připravuje nejhorší den života. Anna se pomalu učí mluvit s muži. Olaf propůjčí své koule ke každé legraci. Anna mne pozná po větru. Mé schopnosti se stále zdokonalují.

 

Ledové království bude nejen originálním pohádkovým dobrodružstvím, ale také muzikálem. Kde jinde bude nejlepší si zazpívat než ve videu, jež se věnuje právě mé osobě…

 

Trailer 3: Báseň a píseň v původním znění vás seznámí s mým životním údělem!

 

Opice, Tučňáci a Raubíř Ralf

Zpracování mých a Anniných příhod režíruje Chris Buck spolu s autorkou scénáře Jennifer Lee. Jsme v dobrých rukou. Chris Buck sice jako režisér začal v roce 1993 první epizodou neúspěšného animovaného seriálu Family Dog, s Kevinem Limou však později natočil prvního kresleného Tarzana, jehož neopustil ani v navazující televizní podobě. Na 39 epizodách se kromě něj podílel pouze jeden další režisér – Steve Loret. S Ashem Brannonem zase stvořil roztomilé sportovní drama o surfujících tučňácích Divoké vlny. Jako člen animátorského týmu se podílel na mnoha snímcích od krátkometrážního muzikálu Maličký z roku 1978 až po Malou mořskou vílu nebo Pocahontas.

[singlepic id=5995 w=350 h=200 float=right]Jennifer Lee napsala před naší pohádkou scénář Disneyho hitu nazvaného Raubíř Ralf o nešťastném padouchovi žijícím ze světa něčeho, čemu se říká videohry. V úloze „second unit“ pomáhala s režií čtrnáctiminutového hororu A Thousend Words.

Bude se Andersen obracet v hrobě?

Nemohu vám zatím prozradit, kolik se toho zachovalo z předlohy, ale tušíme jakési společné téma. Začátek původního příběhu vypráví o zrcadle, v němž se vše zdá být horším, než jaké to ve skutečnosti je. Stejně tak zde bude zřejmě důležité, jak lidé vnímají nás a jak se budeme dívat na náš vlastní „odraz“…

Anna a Kristoff k vám doputují 28. listopadu 2013.

[singlepic id=5998 w=600 h=500 float=center]

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací