Lásky čas / About Time – recenze

[singlepic id=5634 w=200 h=200 float=left]“Už jsme někdy vedli tento rozhovor?“

 

 

Jméno Richard Curtis, je ve světě filmu více než známé. Tento talentovaný scénárista i režisér stál u zrodu snímků, jako je Láska nebeská, Piráti na Vlnách či Notting Hill. Tentokrát nám servíruje počin, který dohromady snoubí komediální, dramatické, romantické i sci-fi prvky.

Lásky čas sleduje životní osudy chlapce, muže a otce Tima (Domhnall Gleeson), který ve svých 21 letech zjistí, že všichni mužští členové z jejich rodu mohou cestovat časem. Stačí se pouze schovat do tmy, zatnout pěsti a jede se. Tim tak získává do rukou moc, která z něho může udělat pana dokonalého. Nepovedla se první pusa, první rande nebo dokonce první milování? Nevadí, druhý, třetí… pokus určitě vyjde lépe. Jak už to tak bývá, vše krásné a mimořádné má nějaké ALE, které může váš život obrátit o 360°.

Pozvolna nás seznamuje s jednotlivými postavami a jejich životními peripetiemi.Děj filmu Lásky čas nikam neuhání a pozvolna nás seznamuje s jednotlivými postavami a jejich životními peripetiemi. Snaží se, abychom měli opravdu dostatek času k pochopení propletence, který se na plátně svíjí jako had. Díky tomuto tempu a stopáži více jak dvě hodiny, se může lehce stát, že se místy neubráníme menšímu zívnutí. Tento nešvar je bohatě vyrovnáván skvostným hereckým obsazením. Kromě Domhnalla Gleesona (Anna Karenina, Harry Potter a Relikvie smrti) nás okouzlí půvabná a nevinná Rachel McAdams jako Mary a ostřílený, charismatický šedesátník Bill Nighy v roli Timova otce. Obrovský talent (komediální i dramatický) této ústřední trojice propůjčuje Lásky čas jedinečné kouzlo.

Richardu Curtisovi se vlastně povedl uvařit tak trochu romanticko-dramatický guláš, který nás bude během jeho konzumace nutit smát se, bát se, plakat, romanticky snít, zamýšlet se nad naší existencí a občas se i netrpělivě vrtět na sedačce. V Lásce čas zkrátka nalezneme nezměrné množství nejrůznějších ingrediencí, není proto až tak překvapivé, že některé chutě k sobě ladí více a jiné méně. I přes tento pomyslný zmatek a vtíravé otázky typu: „Proč?“, bude toto dílo bezesporu patřit k top filmům romantického žánru.

Tak dlouho se hledali, až se našli.

[singlepic id=5641 w=400 h=300 float=center]

Výběr místa pro nefalšovaný chlapský pokec se nesmí podceňovat.

[singlepic id=5644 w=400 h=300 float=center]

Doufám, že se neocitnu v Narnii.

[singlepic id=5652 w=400 h=300 float=center]

0%

V Lásce čas zkrátka nalezneme nezměrné množství nejrůznějších ingrediencí, není proto až tak překvapivé, že některé chutě k sobě ladí více a jiné méně. I přes tento pomyslný zmatek a vtíravé otázky typu: „Proč?“, bude toto dílo bezesporu patřit k top filmům romantického žánru.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací