Pozdravy ze spermabanky / The Delivery Man – recenze

[singlepic id=6123 w=200 h=200 float=left]„Děti jsou jako černá díra.“

 

 

Dokážete si představit, že jste biologickým otcem 533 dětí a 142 z nich na vás podává hromadnou žalobu? Přesně to se stalo Davidovi (Vince Vaughn), který byl v mládí velmi aktivní a prodával sperma (dalo by se říci) ve velkém. Myslíte si, že je tato zápletka originální nebo je vám tento koncept povědomý? Režisér Ken Scott, který stojí za Pozdravy ze spermabanky má na triku i kanadskou komedii Starbuck z roku 2011, jež vypráví prakticky o tom stejném. Ale vzhledem k jeho velkému úspěchu na Mezinárodním filmovém festivalu ve Vancouveru, neunikl tento projekt hollywoodským tvůrcům, kteří chtěli snímek přiblížit americkému publiku.

Vince Vaughn má nepopiratelný komediální talent.Pozdravy ze spermabanky mají ve svém čele velkého tahouna. Vince Vaughn má nepopiratelný komediální talent, který předvedl již mnohokrát. Obdivovat jsme ho mohli například ve Stážistech, Starsky & Hutch či Rozchodu! Navíc s přehledem zvládá i dramatickou linii, řešící otázky rodičovské zodpovědnosti a partnerského i rodinného života. Kromě něho ve filmu potkáme i Chrise Pratta, který se tentokrát vtělil do oplácaného advokáta Bretta bránícího soukromí svého klienta. Tento smolař s kupou dětí na krku je sice trochu neohrabaný, ale do velkého případu se zakousne jako pitbull. Davidova přítelkyně Emma (Cobie Smulders) stojí nohama pevně na zemi a snaží se přimět svého milého k větší zodpovědnosti, ale přitom nemá ani tušení, co vše se na ně řítí.

Snímek, řešící nejen problémy s otcovstvím, není čistou „řachandou“, u které byste se popadali smíchy za břicho či si natrhli bránici. Je spíše úsměvnou komedii, jež jednoduše pobaví, zpříjemní den a hezky ubíhá až k nepřekvapivému šťastnému konci. Pokud jste neviděli původní film Starbuck (což je pravděpodobné, protože se u nás v kinech nepromítal), bude hrát Pozdravům ze spermabanky do karet i určitý nádech originality.

Vítám tě v otcovském ráji.

[singlepic id=6126 w=400 h=300 float=center]

Školní výlet? Ne, pouze rodinná grilovačka.

[singlepic id=6165 w=400 h=300 float=center]

Staneš se matkou mých 533 dětí?

[singlepic id=6171 w=400 h=300 float=center]

0%

Snímek, řešící nejen problémy s otcovstvím, není čistou „řachandou“, u které byste se popadali smíchy za břicho či si natrhli bránici. Je spíše úsměvnou komedii, jež jednoduše pobaví, zpříjemní den a hezky ubíhá až k nepřekvapivému šťastnému konci. Pokud jste neviděli původní film Starbuck (což je pravděpodobné, protože se u nás v kinech nepromítal), bude hrát Pozdravům ze spermabanky do karet i určitý nádech originality.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací