Dopisy pro Julii / Letters to Juliet – recenze

Romeo, Romeo, proč jsi vlastně Romeo?
 
 
Romantické filmy obrážejí kina bez ohledu na roční období. Ale léto a slunce jim dodávají romantičtější punc. Není nad pořádnou letní lásku, nemám pravdu? Ať vám je 15 nebo 90 let, každé dívčí a ženské srdíčko ve skrytu touží právě po romantice. Dopisy pro Julii se snaží zasáhnout všechny věkové kategorie.

Tento film je vlastně něco jako dva v jednom. Velkou lásku tu objevují dvě ženy. Mladičká Sophie (Amanda Seyfried), která prožívá/neprožívá svoji předsvatební cestu a touží napsat opravdový článek. Starší generaci tu zastupuje Claire (Vanessa Redgrave) pátrající po dávno ztraceném romantickém citu. Claire se na tuto dobrodružnou cestu vydá právě díky Sophie, která odpoví na její 50 let starý, zapomenutý dopis na místě, kde si lásku vyznávali legendární Romeo a Julie. Zanechá svého snoubence v říši gastronomických zázraků a nabídne ji pomocnou ruku při pátrání a doufá, že objeví nejen Clairina milovaného muže, ale i její první článek.

Amanda Seyfried je roztomilá jako vždy. Ale Vanessa Redgrave ztvárňuje svoji postavu dokonale. Její zralá krása, nadhled a ráznost jsou dechberoucí. Jen těžko uvěřit, že Charlie (Christopher Egan) je její vnuk. Hned od začátku mu chcete dát facku a říkáte si, on má být ten pravý pro Sophii? Její snoubenec Victor (Gael García Bernal) je sice potřeštěný kuchtík, ovšem velmi roztomilý.

Dopisy pro Julii plynou svižně od začátku do konce. Sice víte, co vše vás čeká a jak to dopadne, ale toto „vědění“ je zabaleno do úhledného balíčku. Cestování po nádherných koutech Itálie, vinice, starobylá Verona, to vše, s velkým přispěním herců drží film pohromadě. Nejedná se o revoluční snímek, ale pár centimetrů nad průměrnou šedí romantických filmů vyčnívá.
 

Láska má mnoho podob.


 

Že by ručně psaná korespondence přišla opět do módy?


 

Nudle sem, nudle tam, nudle všude kde se podívám.


 

55%

Dopisy pro Julii / Letters to Juliet

Dopisy pro Julii plynou svižně od začátku do konce. Sice víte, co vše vás čeká a jak to dopadne, ale toto "vědění" je zabaleno do úhledného balíčku. Cestování po nádherných koutech Itálie, vinice, starobylá Verona, to vše, s velkým přispěním herců drží film pohromadě. Nejedná se o revoluční snímek, ale pár centimetrů nad průměrnou šedí romantických filmů vyčnívá.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací